Klonlanan IMEI nasıl anlaşılır?

Hepsinde böyle mi bilmiyorum ama bizim evde bulunan çok eski bir telefona mesaj gelmişti. "IMEI klonlanmıştır, telefon 30 gün içinde kapanacaktır" tarzında. 30 gün geçti, telefonla ne arama yapılabiliyor, ne de aranabiliyor. İşlevsiz oldu.

*#06# numarasını ara eğer hata verirse klondur ama bazen gelebiliyor gelen IMEI numarasını Arama sitesinden sorgula eğer cihaz doğru işe IMEI klon değildir
Hepsinde böyle mi bilmiyorum ama bizim evde bulunan çok eski bir telefona mesaj gelmişti. "IMEI klonlanmıştır, telefon 30 gün içinde kapanacaktır" tarzında. 30 gün geçti, telefonla ne arama yapılabiliyor, ne de aranabiliyor. İşlevsiz oldu.

Evet hepsinde öyle.

IMEI'nin çalınmasının bence tek nedeni, telefoncular. Arkadaşım telefonunu telefoncuya verdi düzeltmesi için. 1 hafta sonra IMEI gitmiş. Telefoncudan 2.el telefon alırkende keza çalıyorlar. Güvenilir telefonculardan almak lazım yoksa uğraşırsınız. Telefonunuzu servise verin! Mahalle telefoncusuna değil.

@Danotella asla ikinci el telefon almam ve telefonculara onarım için vermem telefonumu. Cihaz zaten 2 aylık bir iPhone 7, Apple servisinde değiştirildi ve operatör kilidi mevcut. Operatör kilidi zaten yasak bir durum, IMEI'min klonlanma ihtimalini düşündüm ve BTK'dan kontrol ettim. Cihaz modelim doğru. O hâlde sorumlu Apple oluyor sanırsam. Zaten kendileriyle de irtibattayım, yarın değişim raporu çıkartılması için servise çekilecek cihaz.
@merta0567 sanırım bir problem yok gibi.
@Koalaya böyle bir mesaj da gelmedi :D. O hâlde sorun yok sanıyorum.

Dosya Ekleri

• sad.JPG
    sad.JPG
    21,5 KB · Görüntüleme: 505
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı