Klonlanmış HDD'yi Disk Birleştirme Yapamama

zafersumeyra

Kilopat
Dizüstü bilgisayarıma klonladığım SSD taktım. CD-ROM bölümüne de eski HDD'yi taktım. HDD iki bölümden oluşuyordu. İki bölümü de temizledim. Fakat HDD'yi birleştiremiyorum. Daha önceden burada sistem yüklü olduğundan dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu bölümü birleştirip ek bir disk olarak kullanmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Aşağıda disk yönetimi fotoğrafındaki Disk 1'i birleştirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk tamamen boş olduğuna göre Disk 1 üzerindeki bütün partitionları silin ve sonra yeni bir partition oluşturun. İleride tekrar takar, satarım diyorsanız, recovery etiketli partitionu tutun, kalanı silip yeni bir partition oluşturun.

HDD'nin parçalanmış her bölümüne sağ tık birim sil şeklinde sildikten sonra yeniden NTFS formatında biçimlendirip kullanabilirsin.

Büyük bölümleri silebiliyorum ama diğerlerine sağ tık yapınca sadece yardım çıkıyor.

Sistem bölüntüleri birleştirmek istediğin iki disk biriminin arasında kaldığı için Windows bu işlemi yapmana izin vermez. Bunun için MiniTool Partitation Wizard programını kullanabilirsin.

gece yarısından beri arıyorum yukardaki linkte sizin anlattığınız gibi çözümü buldum. Teşekkür ederim. eve gider gitmez deneyeceğim. Bir şey sormak istiyorum müsadenizle. bu diskte sistem dosyaları olduğu için mi bilgisayar ilk açılışında bir türlü açılmıyor.

komutları yazdım. silmek istediğim bölümleri göstermiyor.

Son düzenleme:
Bu komutlar sadece DİSK' in bütününü listeler partitionları göstermez içinde veri yoksa komple sıfırlayın tek tek silmek isterseniz

Kod:
list vol
sel vol 1 (silmek istediğiniz volume numarası)
delete volume

Sistem bölüntüleri birleştirmek istediğin iki disk biriminin arasında kaldığı için Windows bu işlemi yapmana izin vermez. Bunun için MiniTool Partitation Wizard programını kullanabilirsin.
KArdeş galiba senin yöntemin ile çözüldü olay. Çok sağolun hepiniz. Sıkıntı olmaz inşallah. olursa yardımlarınızı beklerim. saygılar selamlar...
eyvallah kardeş Allah razı olsun. çözdüm sanırım. ne zor işmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…