Ben bilgisayarı aldığımda Windows kurulu değildi, ben de bilgisiz bir şekilde KMS Windows 10 kurdum. Şimdi internetten OEM Windows 10 alırsam OEM'i etkinleştirebilir miyim? KMS'yi formatsız silebilir miyim?
Silseniz bile kalıntıları olabilir, tavsiyem temiz kurulum yapmanız ve bu tarz önemli şeylerde korsan kullanmamanız. Temiz kurulum yapıp ücretsiz sürüm ya da oem key alabilirsiniz. Daha güvenli olur.
KMS programını kurduysanız, programı kaldırsanız bile tamamen silinmeyebilir.
Görev yöneticisinden ayrıntılar sekmesinde gelip, orada KMS programını arayın. Bulduğunuzda dosya konumunu açıp, dosyalarını silin. Ben bu şekilde kaldırmıştım.
Silseniz bile kalıntıları olabilir, tavsiyem temiz kurulum yapmanız ve bu tarz önemli şeylerde korsan kullanmamanız. Temiz kurulum yapıp ücretsiz sürüm ya da oem key alabilirsiniz. Daha güvenli olur.
Korsana yöneltmek gibi olmasın, ama zamanında 2.5 yıl kadar KMSpico kullanmıştım ve bir sorun teşkil etmedi. Ancak yine de bütçeniz varsa OEM anahtarlara bakınız.
Zararını gören yok ama yinede tavsiye edemem tabi hem illegal hemde tehlikeli orjinal 20-30 liralık fake OEM key'ler dışında bir key kullanacak iseniz neden olmasın.
KMS programını kurduysanız, programı kaldırsanız bile tamamen silinmeyebilir.
Görev yöneticisinden ayrıntılar sekmesinde gelip, orada KMS programını arayın. Bulduğunuzda dosya konumunu açıp, dosyalarını silin. Ben bu şekilde kaldırmıştım.
Diskinizi C ve D olarak iki parçada kullanın. D ye oyunlarınızı, silinmesini istemediğiniz şeyleri vs. atın. C ye Windows'u kurun, format atacağınız zaman sadece onu biçimlendirmek yetecektir. Diskinizin boyutuna bağlı olarak ben C yi minimum 100 GB olarak kullanıyorum.