KMS virüs bulaştırdı

İndirdiğin yer ile alakalıdır. Kurulumun içerisine başka yazılımlar da eklemiş olabilirler. Korsanı tasvip etmemekle birlikte, KMS zararsızdır fakat üzerinde bomba taşıyan bir sistem kullanmış olursun.

O yüzden lisanslı yazılımlar kullan. Bugün Windows sürümleri, OEM keyler sayesinde çok ucuz. Aynı şekilde Office yazılımı da eğer öğrenciysen, hemen hemen her üniversite ile anlaşmalı ve ücretsiz bir şekilde lisanslanıyor. Birçok yasal alternatif var.

Ucuz anlayışınızı çok merak ettim doğrusu. Bilgisayarı alırken "indirimli office paketimiz bu ürünü alanlara özel 500 tl almak ister misiniz" diye bir soru yöneltildi. 15.000 liraya bilgisayar alırken üstüne bir de "indirimli" office programlarına 500 tl vermek içimden gelmedi ne yalan diyeyim.
İndirdiğin yer ile alakalıdır. Kurulumun içerisine başka yazılımlar da eklemiş olabilirler. Korsanı tasvip etmemekle birlikte, KMS zararsızdır fakat üzerinde bomba taşıyan bir sistem kullanmış olursun.

O yüzden lisanslı yazılımlar kullan. Bugün Windows sürümleri, OEM keyler sayesinde çok ucuz. Aynı şekilde Office yazılımı da eğer öğrenciysen, hemen hemen her üniversite ile anlaşmalı ve ücretsiz bir şekilde lisanslanıyor. Birçok yasal alternatif var.

Link için teşekkürler ama sorun yine aynı...
Sality bulaşmış. MBAM Chameleon indirin. Google Drive'a attım: TerabyteForever_Chameleon.zip

Linke tıklayarak indiriniz ve taratınız.
1564392426395.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucuz anlayışınızı çok merak ettim doğrusu. Bilgisayarı alırken "indirimli office paketimiz bu ürünü alanlara özel 500 tl almak ister misiniz" diye bir soru yöneltildi. 15.000 liraya bilgisayar alırken üstüne bir de "indirimli" office programlarına 500 tl vermek içimden gelmedi ne yalan diyeyim.
Kazıkçı yerlerde 500 TL yazması normal. Kaldı ki eğer ömürlük lisans ise ki öyledir, 300-500 TL'ye değer. Daha ucuza satan yerler de var. Eğer fazla olduğunu düşünüyorsan, yukarıda belirttiğim gibi üniversite öğrencilerine bedava.

Windows lisansı desen, OEM keyler sayesinde aşırı ucuz. Örneğin 2 yıl once 15 TL'ye aldığım Windows OEM lisansını hala sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yani birçok imkan ve alternatif var.

Ek olarak donanıma para verirken, neden yazılımı basit bir şey gibi görüyorsun ki? PC, yazılımsız bir hiçtir. Cihaza 15.000 TL verip de yazılıma 500 TL'yi vermek istememek de garip doğrusu.

Windows/drivers/etc/host dosyasını not defteri ile açınız. Oradan en alt satırlara bakın belki adresler engellenmiştir orada yazabilir.

KMS aracı için zararlı - zararsız yorumu yapmak zor. İçi kapalı kutu oldukları için her şey beklenebilir. Mecbur kaldığınız için kullanmışsınız anlıyorum. Fakat bu tarz hack araçları her daim risk taşır. Bunu zamanla tecrübe edebilirsiniz.

Ben şahsen laptopumda office ile ilgili bir işim olduğunda Openoffice, Libreoffice gibi alternatifleri kullanıyorum. Ücretsiz ve ofis uzantılı dosyaların açıp görüntü edebiliyor. Geçen sene 24 tl ye n11 den Office 365 dijital lisansı almıştım hala aktif masaüstümde de onu kullanıyorum.

Maalesef tavsiyem yedeklerinizi alıp temiz bir Windows kurulumu yapmanız. Kurulum sonrası da ilk işiniz antivirüs kurmak olsun.

Geçmiş olsun.

Buradaki arkadaş cevabı vermiş aslında.
KMS crack aracının bile sahtesini indirmeyi başardığınız için bu zararlı geliyor. Orj. KMS ile böyle sorunlar yaşanmıyordu. Sahte KMS araçları sisteme gerçekten zararlı bulaştırır ve hepsi farklı türdedir.

Size bulaşan AV ile ilgili ne varsa engellemiş. Bu yüzden farklı bir bilgisayarda arkadaşın dediği gibi Kaspersky Rescue ile bootable USB oluşturup kendi bilgisayarınızda sisteminizi taratırsanız çözülür.

Eğer bilgisayarınızda güvenlik yazılımı çalıştıramıyorsanız Kaspersky Rescue Disk ile boot edip taratabilirsiniz. Bir de bu programı bir daha kullanmamanızı öneririm. Çünkü bendeki virüs içermeyen varyasyonu dahi çalışma prensibi nedeniyle sistemi yavaşlatıyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı