KMS virüs bulaştırdı

TrueSelect'in dediği doğru, KMS'nin kendisi zararsız bir yazılım. Ancak indirdiğiniz kaynak güvenilir değilse KMS'nin yanına başka zararlı araçlar enjekte etmiş olabilir.

Anlattıklarınıza göre sisteme bulaşan şey basit bir sıkıntı değil gibi görünüyor. Fanları, böyle hızlı çalışması ve güvenlik sitelerine girememeniz gizli bir mining yazılımını aklıma getirdi. Umarım crypto lock değildir.

En güvenli temizlik yöntemi biraz donanımsal çözümler içeriyor, dolayısıyla masraflı:

1) ikinci bir bilgisayar bulun, bir de taşınabilir bir HDD edinin. Bu HDD'yi eğer ödünç aldıysanız içinde değerli dosya olmasın, sonuçta bir kez bilgisayarınıza dokununca o da riske dahil olacak. Son olarak bir de 8GB ya da daha büyük bir USB bellek bulun. DVD yazıcının varsa boş DVD de olur, ama USB tavsiye ederim.

2) Taşınabilir HDD'ye önemli dosyalarınızı atın. Sadece "nesne" leri taşıyın. Yani müzik, resim, ofis dosyası, video.. Kişisel olan nesneleriniz. Exe dosyası ya da uygulamalara ait dosyaları taşımayın. Artık sorun çözülene kadar bu HDD'yi başka hiç bir cihaza yaklaştırmayın. Sıkıntının yayılmasını istemeyiz. Sıkıntılı bilgisayarla da bağlantısını kestikten sonra bir kenara kaldırın. Kendisine işimiz son adımda düşecek.

Unutmayın, exe ve DLL dosyaları olmaMAlı.

3) Ubuntu.com'a girip Ubuntu indirin. İkinci bilgisayara Rufus indirip Ubuntu'yu kurulum aracı olarak hazırlayın.

4) Ubuntu USB'sini takip sorunlu bilgisayarı baştan başlatın. Bilgisayarınız başlayınca arama butonuna gidip Gparted yazın ve Gparted uygulamasını açın. Orada kendi diskinizi üstten seçin ve gördüğünüz bütün bölümleri (partition) silin. Daha sonra üstteki düşer menüden disk - > create table - > gpt seçin. Böylece enfekte Windows'un olduğu disk tamamen silinmiş olacak. Virüs de onunla gitmiş olacak. Ubuntu'ya virüsün bulaşma riski olmadığı için USB Belek kirlenmeyecektir.

5) ikinci bilgisaya USB belleği yeniden takın. windowsiso.net'ten Windows 10 1709 sürümünü indirin. Rufus ile indirdiğiniz Windows'u USB belleğe yazarak bu sefer Windows kurulum aracı oluşturun.

6) şimdi sıfırdan Windows kurun. Kurulum bitince ilk iş bir Antivirus satın alın. Ben Norton kullanıyorum (bunu görünce Norton'un yavaşlığından dem vuracak dostlarım: Norton 4 sene önce baştan yazıldı, artık oldukça hafif ve tam ekran uygulamalarda pasif moda geçip performans etkisini iyice sıfırlıyor), Norton öneririm. 5 cihaza kadar olan seçenek 120 TL. 4 kişi daha bulursanız yıllık 24 lira gibi makul bir rakama denk geliyor. Ücretsiz bir şey kullanmanızı tavsiye etmem. USB HDD'de dosyalarınız hala risk altında.

7) Norton'u (ya da aldığınız güvenlik yazılımını) kurduktan sonra en güncel haline getirin. Gerek duyarsanız ayarlarını yapın.

8) Şimdi enfekte dosyaları içeren taşınabilir HDD'yi taze kurulumlu bilgisayara takın. "Bu bilgisayar" ekranını açın, USB diskinize sağ tıklayın, güvenlik yazılımınız ile "tara" diyin.

9) Bir kaç saat sürecektir. Bekleyin, güvenlik yazılımı dosyaları temizleyecektir. Sonra dilerseniz dosyalarınızı bilgisayarınıza geri kopyalayabilirsiniz.
Kopyalama işi bitince tüm bilgisayara bir tarama daha yapın.

Geçmiş olsun.

Not: bu adımlar format atma ve dosya taşıması eylemlerini içerdiği için dosyalarınız kopyalarken dikkatli olun. Unuttuğunuz bir dosyayı 4. adımdan sonra bulamaz hale geleceksiniz. Kaybolan dosyalarla ilgili sorumluluk kabul etmiyorum.

USB ile temiz kurulum yapın, tüm dertlerinizden kurtulursunuz. Geçmiş olsun.

Kaspersky ile de rescue disk yaptım ama sorun devam ediyor. Anti virüs sitelerine, gmail'e, outlook'a vs. hala giriş yapamıyorum. Başka bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky Rescue Disk yaptım ama sorun devam ediyor. Anti-virüs sitelerine, Gmail'e, Outlook'a hala giriş yapamıyorum. Başka bir önerisi olan var mı?Eki Görüntüle 421611
Temizliği yaptıysanız aşağıdan Complete Internet Repair indirip tüm şıkları işaretleyip uygulayın. Hosts dosyası da değişmiş gibi bu sebeple oluyor galiba onu da düzeltecektir.

Bakın şu an PC'de virüs yok görünüyor. Herhangi bir sıkıntı yok gibi ama turbo fanlar hala çalışıyor sadece Chrome açık.

İşe yaramıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:

Aslında low level format atarsa daha iyi olur.

Aslında low level format atarsa daha iyi olur.

Low Level format diye bir şey kalmadı... XP döneminde vardı en son. Diski sil deyince zaten her şey siliniyor. Virüsler bulundukları sektörlerden dirilmiyor tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…