Çözüldü Kmspico hesap çalar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

804661

Centipat
Geçen yıl bir bilgisayarcı Kmspico'yu bilgisayarıma yüklemiş, fakat ben bunun farkında değildim ve bir yıl boyunca hesaplarım ve diğer verilerim risk altındaydı. Bu durumu bu hafta fark ettim, bilgisayarı formatlayarak OEM anahtarı ile Windows'u yeniden etkinleştirdim. Ben oldukça takıntılı bir insanım ve psikolojik sorunlarım var; bu durum gece uykumu etkiliyor. Yardımınıza ihtiyacım var:

1. Kmspico hesaplarımı çalabilir mi? Örneğin Gmail, Steam vb.
  2. Windows hesabıma zarar verebilir mi?
  3. Kmspico ile ilgili herhangi bir iz bulamadım, bilgisayarımdan tamamen temizlendi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
KMS yöntemiyle sahte lisans etkinleştirmesi yapan yazılımlar(KMSpico, KMSnano, KMSauto,...) için kimse kefil olamayacağı gibi doğrudan şu şekilde zarar verir diye bir iddiada bulunmak da zor. Dediğin gibi hesap çalma olayı ile ilişkilendirme duymadım. Ancak ihtimaller çoktur. Teoride o yazılımlar sayesinde fidyecilik(dosya şifreleyip para istenmesi), bilgisayarı gözlemleme, bankacılık ve sosyal ağ giriş bilgilerini ele geçirme gibi ihtimaller mevcuttur. Daha masum amaçlar olarak DDoS saldırıları için bir zombi haline getirme, kripto para madenciliği ve arka planda reklam izletme/tıklama gibi yoldan para kazanılması mümkün.

Şu ana kadar bir olumsuz etki gözlemlenmediyse muhtemelen artık güvendesin. O kadar takıntılı isen şifrelerini formattan sonra değiştirirsin olur biter. Formattan önce çalınmadıysa sonrasında zaten çalınmaz.

Çalınma gibi olayları hiç görmedim ama PC arkada zorlanabilir madencilik falan yapılıyorsa onu kontrol etmek lazım.

KMS yöntemiyle sahte lisans etkinleştirmesi yapan yazılımlar(KMSpico, KMSnano, KMSauto,...) için kimse kefil olamayacağı gibi doğrudan şu şekilde zarar verir diye bir iddiada bulunmak da zor. Dediğin gibi hesap çalma olayı ile ilişkilendirme duymadım. Ancak ihtimaller çoktur. Teoride o yazılımlar sayesinde fidyecilik(dosya şifreleyip para istenmesi), bilgisayarı gözlemleme, bankacılık ve sosyal ağ giriş bilgilerini ele geçirme gibi ihtimaller mevcuttur. Daha masum amaçlar olarak DDoS saldırıları için bir zombi haline getirme, kripto para madenciliği ve arka planda reklam izletme/tıklama gibi yoldan para kazanılması mümkün.

Şu ana kadar bir olumsuz etki gözlemlenmediyse muhtemelen artık güvendesin. O kadar takıntılı isen şifrelerini formattan sonra değiştirirsin olur biter. Formattan önce çalınmadıysa sonrasında zaten çalınmaz.

Çözüm

Google'da çift aşamalı doğrulama kullanıyorum, yine de şifreleri değiştirdim. Başka bir şey olma ihtimali yok sanırım, Windows hesabı falan güvendedir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…