KMSpico'yu temiz kurulum çözmemiş olabilir mi?

125293

Kilopat
Herkese selam sevgili Technopat ailesi.

FreeDOS bir bilgisayar aldım. Bilgisayarcı Windows 11 Pro kurmuş ama KMSpico ile etkinleştirmiş. Ben de bu sırada bir kod alıp Windows'u etkinleştirdim. Sonra KMSpico'yu fark edince temiz kurulum yaptırdım. PC açıldığında Windows etkin değildi ancak sorun gider seçeneğinde şöyle bir uyarı aldım:

"Windows 11 Pro kullanan bu cihaz için bir Windows 11 Pro Workstations dijital lisansı bulduk. Bu dijital lisansı kullanarak etkinleştirmek için Windows sürümünüzü yükseltmeyi seçin."

Temiz kurulum yapılan bilgisayarda Windows etkin değilken sorun gider deyince neden böyle bir uyarı geliyor, bu kodu nereden bulmuş olabilir? Sizde KMSpico BIOS anakartta vs kalmış olabilir mi?

Teşekkür ederim desteğiniz için.

Temiz kurulum yaptırmadan önce bilgisayarınızın hesap ayarlarındaki oturum açma seçeneklerinden Microsoft hesabıyla giriş yaptıysanız Windows lisansı, Microsoft hesabınızla ilişkilendirilmiş olabilir. Temiz kurulum sonrası tekrar bilgisayarınıza Microsoft hesabıyla giriş yaptıysanız sorun gider ekranındaki uyarı, Microsoft hesabınızdan bulduğu lisanstan kaynaklanıyor olabilir. Lisansın Microsoft hesabıyla ne alakası var diyecek olursanız, ben bir bilgisayar topladım, ekran kartı hariç hiçbir parçayı eski bilgisayarımdan yeni bilgisayara takmadım ve hiçbir yerden Windows lisansı satın almadan, sadece eski bilgisayarımda kullandığım Microsoft hesabıyla giriş yaparak bilgisayarımı lisanslı hale getirdim.

Son düzenleme:
Temiz kurulum sonrası hiç giriş yapmadım hocam. Korkum, kmspico'nun sunduğu anahtarlardan birini bios'a vs kaydetmesi ve bana onu sunması. kms ile ilgili hiçbir şey kalmasın istiyorum çünkü ancak bu öneriyi yapması biraz kafamı karıştırdı.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim bu arada

Hiç bir yere giriş yapmadan kurulum sonrası etkinleştirme menüsünden orijinal key'inizi girmeniz yeterli. Bilgisayarcılar da kursunlar deneme sürümünü bıraksınlar. Nereden geliyor bu KMS şeysi. Yani en azınsan satın alacak kişiye sormalılar. KMS ile riske girmekten veya Windows'ta hatalar almaktansa 100 TL'ye Sağlamlisans'tan bir key almak 100 kat daha sağlıklı.

Temiz kurulum sonrası hiç giriş yapmadım hocam. Korkum, kmspico'nun sunduğu anahtarlardan birini bios'a vs kaydetmesi ve bana onu sunması. kms ile ilgili hiçbir şey kalmasın istiyorum çünkü ancak bu öneriyi yapması biraz kafamı karıştırdı.

Bir de anakarta gömüşmüş bir key de olabilir önceki sahibi nedeniyle ya da bilgisayarcının yaptığı bir işlem nedeniyle.

Sıfır olarak aldım
Aklıma şöyle bir ihtimal geldi. Daha önceki bilgisayarımda Windows etkindi FreeDos değildi ve microsoft hesabımla giriş yapmıştım. Bana onu öneriyor olabilir mi? Yeni pc'de de giriş yaptım hesaba çünkü

Sıfır olarak aldım
Aklıma şöyle bir ihtimal geldi. Daha önceki bilgisayarımda Windows etkindi FreeDos değildi ve microsoft hesabımla giriş yapmıştım. Bana onu öneriyor olabilir mi? Yeni pc'de de giriş yaptım hesaba çünkü
Deminki arkadaşın dediği oydu. Sen şu anda elindeki linsansı etkinleştirme menüsünden gir yeterli.

Temiz kurulum sonrası Microsoft hesabınızla oturum açmadan bu uyarıyı vermesi ilginç. Sorun yaşatacağını sanmıyorum ama BIOS'u sıfırlayıp yeniden temiz kurulum yapabilirsiniz. BIOS sıfırlama işlemi lisans anahtarını etkiliyor mu emin değilim. Ek olarak, bilgi edinmek için şu sayfayı okumanızı şiddetle öneririm.

Son düzenleme:
Şu anda yeni kodla etkinleştirdiğim için eski bilgisayarımdaki kod neydi göremiyorum. Microsoft hesabımdan görme şansım var mıdır eski bilgisayardaki kodumu?

Bana sorun gider kısmındaki kodu bilmediğim için eski bilgisayardaki kodla karşılaştıramıylorum maalesef. Umarım bir sıkıntı yaşamam, kmspico kosu bios’ta gibi hissediyorum

Şu anda yeni kodla etkinleştirdiğim için eski bilgisayarımdaki kod neydi göremiyorum. Microsoft hesabımdan görme şansım var mıdır eski bilgisayardaki kodumu?

Bana sorun gider kısmındaki kodu bilmediğim için eski bilgisayardaki kodla karşılaştıramıylorum maalesef. Umarım bir sıkıntı yaşamam, kmspico kosu bios’ta gibi hissediyorum
Windows ürün anahtarınızı bulmak için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde şu yolu izleyin:
Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SoftwareProtectionPlatform
BackupProductKeyDefault anahtarının yanında ürün anahtarınızı bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı