Kobe Bryant hayatını kaybetti

@BERWAR durduk yere başkalarını iğneleme, igrenme ve çekememezlik oluşuyor.

Ben şöyle bir diyalog yaşadım mesela;( - işareti ile başlayan benim cümlelerim)
Bu adamın basketbola yeteneği var neden benim yok?
-Basketbola yeteneğin yok ama belki başka bir şeyde yeteneğin vardır.
Maalesef hiçbir şeyde yeteneğim yok.
- Peki bir şeylere ilgi duyuyor musun, sanat, spor ve bilim gibi?
Basketbolla ilgilenmeyi seviyorum.
-Peki neden basketbolda iyi olmak için çalışmıyorsun?
Kim uğraşıcak o kadar süre boşver gitsin.

Yani anlatmaya çalıştığım şey şu;
Herkes kendinde bir yetenek sıfırdan gelsin hiç çalışmadan elde edeyim derdinde ama kendisinde olmayınca direkt karşıya atağa geçiyor ve çekememezlik başlıyor.

Bu adamlar bu kadar boşuna çalışmıyordu çalışın sizin de olur diyorum bu sefer bana sallamaya başlıyorlar.
Uğraşılacak gibi değiller maalesef.

Kin besleyen insanlardan, insanlığa çok daha yardımı dokunmuş biri olabilir, bir çok yere bağış yapmış olabilir, yardım sever, iyi niyetli biri olabilir, sizler daha bunları bilmiyorken bir insana nasıl kin kusarsınız, nasıl nefret edersiniz? Hadi saydıklarımı yapmamış biri olduğunu farz edelim, yine hayatını kaybetmiş birisinin arkasından atılmayacak yorumları nasıl atabilirsiniz? İnsan müsveddeleri, şerefsizler.

Sanki ailemden, yakın arkadaşlarımdan birini kaybettim öyle üzüldüm Kobe'ye, gözlerim doldu. İnsan bu yaratıkları görünce de sinirleri tepesine çıkıyor insanın ister istemez. Kötü insanlar her yerde maalesef, hiçbir zamanda bitmeyecekler.

Kin besleyen insanlardan, insanlığa çok daha yardımı dokunmuş biri olabilir, bir çok yere bağış yapmış olabilir, yardım sever, iyi niyetli biri olabilir, sizler daha bunları bilmiyorken bir insana nasıl kin kusarsınız, nasıl nefret edersiniz? Hadi saydıklarımı yapmamış biri olduğunu farz edelim, yine hayatını kaybetmiş birisinin arkasından atılmayacak yorumları nasıl atabilirsiniz? İnsan müsveddeleri, şerefsizler.

Çünkü sosyal medya toksik zihniyetteki bu kişilerin öne çıkabileceği bir ortam sundu. Bu zihniyetteki kişiler de tanınmadan ve hiçbir engellemeyle karşılaşmadan gerçek hayatta hiçbir zaman ortaya çıkaramayacakları bu hastalıklı düşüncelerini her yerde göstermeye başladılar.

Hatta bazı ünlüler bu kişilere yanıt vererek onları daha da öne çıkartmaya başladılar. Böylece daha fazla gündeme gelip ve gündemde kalacaklarını düşünüyor olmalılar. Tabi TV medyası da bunları göstererek hem onların işlerine gelecek hem de kendileri için birer reyting malzemesine dönüştürdüler.

Yoksa ismi, cismi, yaşı ve ne oldukları belli olmayan bu kişileri gerçek hayatta olduğu gibi sanal alemde de kimsenin takmaması gerekirken gündeme getirip prim verilmesinin başka ne gibi bir açıklaması olabilir ki?

Çünkü sosyal medya toksik zihniyetteki bu kişilerin öne çıkabileceği bir ortam sundu. Bu zihniyetteki kişiler de tanınmadan ve hiçbir engellemeyle karşılaşmadan gerçek hayatta hiçbir zaman ortaya çıkaramayacakları bu hastalıklı düşüncelerini her yerde göstermeye başladılar.

Hatta bazı ünlüler bu kişilere yanıt vererek onları daha da öne çıkartmaya başladılar. Böylece daha fazla gündeme gelip ve gündemde kalacaklarını düşünüyor olmalılar. Tabi TV medyası da bunları göstererek hem onların işlerine gelecek hem de kendileri için birer reyting malzemesine dönüştürdüler.

Yoksa ismi, cismi, yaşı ve ne oldukları belli olmayan bu kişileri gerçek hayatta olduğu gibi sanal alemde de kimsenin takmaması gerekirken gündeme getirip prim verilmesinin başka ne gibi bir açıklaması olabilir ki?
Başka açıklaması olamaz tabii ki. Gerçek hayatta korkudan dışa vuramayıp içlerinde bastırdıkları o zehirli düşünceleri sosyal medya vasıtasıyla rahatça vuruyorlar. İyi ya da kötü tepki, hiçbiri umurlarında değil. İlgi görme adına bunlar her şeyi eleştirir, her şeyle dalga geçer, her şeye küfür eder. İnsanlarımızın neye tetiklendiğini çok iyi biliyorlar. Bunları haber yapan medyaya söz yok bile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı