Kod yazarak freelancing'e nasıl atılınır?

diocletian

Decapat
Kod bilgim var hala da öğreniyorum ve bunu paraya dökmek istiyorum ama freelancing sektörüne atılmaya korkuyorum/umutsuzum. 2 kaygım var: İlki freelance sektörü Hintler tarafından ele geçirildiği için iş bulamamak, ikincisi ise gelen işi yapamayacağım korkusu. Son kaygımın tecrübesizlikten olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl kodlamayı paraya dökebilirim ve bu kaygılarımda doğru düşünüyor muyum? Aklımda kendi uygulamamı yapmak var fakat fikir olmadığı için o konuda henüz bir çalışmam olmadı, ampülün yanmasını bekliyorum kısaca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod bilgim var hala da öğreniyorum ve bunu paraya dökmek istiyorum ama freelancing sektörüne atılmaya korkuyorum/umutsuzum. 2 kaygım var: İlki freelance sektörü Hintler tarafından ele geçirildiği için iş bulamamak, ikincisi ise gelen işi yapamayacağım korkusu. Son kaygımın tecrübesizlikten olduğunu düşünüyorum. Sizce nasıl kodlamayı paraya dökebilirim ve bu kaygılarımda doğru düşünüyor muyum? Aklımda kendi uygulamamı yapmak var fakat fikir olmadığı için o konuda henüz bir çalışmam olmadı, ampülün yanmasını bekliyorum kısaca.
Size tavsiyem özellikle yazılım alanında bir atılım yapmak istiyorsan önce aklında hayali firmalar oluştur ve bu hayali firmalara projeler oluştur. Örnek verecek olursam kendini web tabanlı kodlamada geliştirdin. Bir avukatlık bürosuna uygun bir web sitesi hazırla. Ya da bir inşaat sitesine uygun bir web sitesi. Freelancerlar için en önemlisi portfolyodur.

Kendi yaptıklarına müşteri gözüyle bak. Hatta işi iyice kavramak , satıcı - alıcı ilişkisini çözebilmek için bir kaç ücretsiz iş de yapabilirsin.

Çok klasik bir örnek: kuyumcular sokağında, belki 50 tane kuyumcu vardır.

Orada hepsi rakip, ama onlar işi yapamam deyip dükkan açmama, para bağlamama yapmıyorlar.

Sende öyle yapma, aç dükkanını bekle.

Gün bir, demek mi daha üzücü, bir gün demek mi?

Yukarıdaki arkadaş haklı. Ben kendime LoL hesap, mail, maç, lig puan gibi istatistik verilerinin işlendiği bir sistem hazırladım zamanında. Verileri 3 farklı sitelerden çekiyordu. Yönetim sistemi ve veritabanını kendim yaptım, tasarım ise bootstrap.

Sende kendi hayatında kullanacağın bir arayüz geliştir. Sonra onu hep aynı şeylerde yapıştır geç.

Mesela bir tane yönetim paneli yaparsın, zaten bütün sitelerin belli başlı yerleri sabittir. Geriye kalanı senin aldığın iş özelinde özelleştirme. Ama emin ol çok ütopik şeyler istemeyecekler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı