Ara vermeyi dene dostum. 45 dakikadan sonrası sıkıntı.
Cidden bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Sanki beynim kod yazmaya yetmiyormuş gibi oluyor. Mesela 1 saat kod yazdıktan sonra, kafam iyice karışmaya başlıyor. "Ben bu kodu niye yazdım?", "Bu kodun amacı neydi?" gibi sorularla kalıyorum ve devam edememeye başlıyorum.
Neden olabilir bu? Bildiğiniz bir süre sonra kafam basmamaya başlıyor. Neden olabilir? Ve nasıl çözebilirim? Cidden çok canımı sıkıyor.
Kendi projemi sıfırdan kodluyorum. Hocam akşama kadar okuldayım. Sanırım genel bir yorgunluk.Yorgunluk gibi duruyor anlattiklarindan ama 1 saatte bu kadar yorulamazsin.
Kodlari tamamen sen mi yaziyorsun yoksa bir yerlerden alip mi kullaniyorsun ya da bir egitimi mi takip ediyorsun?
Hep ayni proje uzerinde mi yaziyorsun yoksa konudan konuya mi geciyorsun? ( Egitim konusu )
Eger ayni projede calisiyorsan konu degistirmeden ve 1 saat once yazdigin koda "ben bunu neden yazdim" diyorsan yazarken de neden yazdigini bilmiyor olman gerek, o kadar kisa surede yabancilasamazsin
Koda comment gereksiz, cok ilginc bir is yapmiyorsan ya da genel gecer kaideyi izah etmiyorsan gerek yok. Kodun kendisi self-documenting olmali. Bence bu olayin comment eksikligi ile alakasi yok.
Biraz ilgiye bağlı hocam. Size göre yapabilecek daha eğlenceli şeyler vardır mesela.Cidden bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Sanki beynim kod yazmaya yetmiyormuş gibi oluyor. Mesela 1 saat kod yazdıktan sonra, kafam iyice karışmaya başlıyor. "Ben bu kodu niye yazdım?", "Bu kodun amacı neydi?" gibi sorularla kalıyorum ve devam edememeye başlıyorum.
Neden olabilir bu? Bildiğiniz bir süre sonra kafam basmamaya başlıyor. Neden olabilir? Ve nasıl çözebilirim? Cidden çok canımı sıkıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.