Kod yazarken aklım duruyor

Cidden bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Sanki beynim kod yazmaya yetmiyormuş gibi oluyor. Mesela 1 saat kod yazdıktan sonra, kafam iyice karışmaya başlıyor. "Ben bu kodu niye yazdım?", "Bu kodun amacı neydi?" gibi sorularla kalıyorum ve devam edememeye başlıyorum.

Neden olabilir bu? Bildiğiniz bir süre sonra kafam basmamaya başlıyor. Neden olabilir? Ve nasıl çözebilirim? Cidden çok canımı sıkıyor.
Programlama dillerinde yorum kısımları var her bir kodu neden yazdığını yazabilirsin. Ayrıca benim gibi bir hata defteri yaparak aldığın hataları nasıl çözdüğünü yazabilirsin. Birde dinlenerek ve anlayarak yaz.

Programlama dillerinde yorum kısımları var her bir kodu neden yazdığını yazabilirsin. Ayrıca benim gibi bir hata defteri yaparak aldığın hataları nasıl çözdüğünü yazabilirsin. Birde dinlenerek ve anlayarak yaz.
Hocam emin olun, yorum satırına kodun anlamını yazsam bile, okuduğum şeyi anlamıyorum. Aklım tamamen duruyor.

Hocam emin olun, yorum satırına kodun anlamını yazsam bile, okuduğum şeyi anlamıyorum. Aklım tamamen duruyor.
O zaman öğrenme kısmında sorun yaşamışsın gibi duruyor. Ya aldığın kurstan kaynaklı ya da sen düzgün odaklanmamışsın. Düzgün bir kursta deftere not alarak çalışabilirsin.

1 saat aralıksız kod yazmakla 30 dk 2 part yazmak aynı değildir. Ara vermezseniz siz zararlı çıkarsınız. Emin olun vereceğiniz 5-10 dakika ara %50'ye yakın odaklanma gücü verebilmektedir.

O zaman öğrenme kısmında sorun yaşamışsın gibi duruyor. Ya aldığın kurstan kaynaklı ya da sen düzgün odaklanmamışsın. Düzgün bir kursta deftere not alarak çalışabilirsin.
Hocam yarım saat gibi bir süre, gayet mükemmel kodlayabiliyorum. Bence molasızlık ve odaklanamamaktan.
1 saat aralıksız kod yazmakla 30 dk 2 part yazmak aynı değildir. Ara vermezseniz siz zararlı çıkarsınız. Emin olun vereceğiniz 5-10 dakika ara %50'ye yakın odaklanma gücü verebilmektedir.
Yarın molalı şekilde deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım.

Hocam ben kod yazarken mutlaka chill bir müzik veya küçük bir pencerede geniş aile veya cennet mahallesi falan açıyorum :D garip gelebilir ama yazarken full konsantre olduğum zaman enerjim hemen bitiyor. Bu sayede rahatlayıp sakin bir şekilde yazıyorum. Arada diziye bakıyorum falan. Ses yapması bile beni rahatlatıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı