itsrealrayman
Centipat
Mesela Python'a kod yazarken bilmedigim bir şey oluyor. Bir proje baslatiyorum ama o projeyi nasıl yapacağım hakkinda en ufak bir fikrim yok. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?
Önce yapacağım seyi tam anlamaya çalışıyorum. Ben ne yapacağım? Nasil yapacağım? Daha once benzeri denenmis mi? Bunlari arastirdiktan sonra bildigim seyler ile ilerleyebildigim kadar ilerliyorum. Sonra bilmedigim yere denk gelince youtube,reddit gibi yerlerden araştırıyorum google üzerinden. Chatgpt de kullanıyorum eger hic internette cozum bulamazsam. Ama Chatgptden cozum degil yontem ve bilgi istemelisin yoksa zamanla cok alisir ve beynini koreltirsin.Mesela Python'a kod yazarken bilmedigim bir şey oluyor. Bir proje baslatiyorum ama o projeyi nasıl yapacağım hakkinda en ufak bir fikrim yok. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?
Önce yapacağım seyi tam anlamaya çalışıyorum. Ben ne yapacağım? Nasil yapacağım? Daha once benzeri denenmis mi? Bunlari arastirdiktan sonra bildigim seyler ile ilerleyebildigim kadar ilerliyorum. Sonra bilmedigim yere denk gelince YouTube, Reddit gibi yerlerden araştırıyorum Google üzerinden. ChatGPT de kullanıyorum eger hiç internette cozum bulamazsam. Ama ChatGPT'den cozum degil yontem ve bilgi istemelisin yoksa zamanla cok alisir ve beynini koreltirsin.
Projeyi nasıl yapacagini bilmiyorsan erkendir henuz onun icin. Projeyi parcalayip ufak kismini yapabilir ya da daha kolay seyler yapabilirsin oncelikle.
Daha spesifik sorulara daha spesifik yanitlar alirsin.
Hede hodo fonksiyonunda X parametresi y hatasini tetikliyor gibi sorulari rahat cozersin ama nasıl Torrent projesi yapilir gibi ucu acik sorulara ucu acik cevaplar alirsin.
Kaynak olarak da yazdigin dilin API i en ideal kaynak. Kullandığın Framework'un kendi dokümantasyonu ya da GitHub issues kısmı guzeldir hata raporlari icin.
AI kullanirken de kaynak iste, totosundan uydurmayi sever cunku seni yanlış yola saptirmasin.
Stack Overflow sağ olsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.