Kod yazmak için dil tavsiyesi

Undertale Fanı4

Centipat
Daha fazla  
Merhaba kod yazmak için dil arıyorum, 11 yaşındayım ve Scratch dilini öğrendim. Başka programlama dilleri(JS, CSS, py, HTML5, C#,Godot)gibi diller öğrenmek istiyorum. Hangi dilleri kullanabilirim?

Merhaba kod yazmak için dil arıyorum, 11 yaşındayım ve Scratch dilini öğrendim. Başka programlama dilleri(JS, CSS, py, HTML5, C#,Godot)gibi diller öğrenmek istiyorum. Hangi dilleri kullanabilirim?

C++ öğrenmek isteyebilirsin herhangi bir uygulama yapmaya başlayabilirsin

Yaşın için Python'ı tavsiye ederim. Çok zorlamaz ve çeşit çeşit program geliştirebilirsin. Dilersen C#'da kullanabilirsin ama Python'dan zevk almazsan C#'a geçmeni öneririm.

Ne yapmak istediğin önemli. Eğer web tasarım ile uğraşacaksan saydığın diller mantıklı. CSS, HTML çok temel bilmen lazım zaten web tasarım için. İlerlemek için de pure Javascript ya da React gibi Framework'leri öğrenebilirsin.

Ben masaüstü uygulaması (console app) geliştirmek istiyorum diyorsan. C, C++, C#, Java gibi diller mantıklı. Yine masaüstü uygulaması ama GUI'li geliştirmek istiyorsan .net Framework üzerinden C#, C++ veya QT Framework üzerinden C++ mantıklı.

Python ile yapamayacağın şey neredeyse yok (Bu hemen hemen her dil için böyle ama benim kastettiğim öğrenme yönünden kolaylığı ve sıkça kullanılıyor olması.). GUI'de oluşturabilirsin, Script gibi de kullanabilirsin, gömülü yazılım da yazabilirsin. Tabi ki dezavantajları da var, en basitinden performansı rezil. Bu yüzden, öğrenim kolaylığı açısından Python öneririm.

Asıl olay algoritma öğrenmektir. Ama bir dil seçip onda gelişme kaydederken algoritma mantığını da zaten çözebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı