Kod yazmaya başlamak

Dostum ben başlayacağım dedim 2 gün içinde çok daraldım, sıkıldım. Hiç bilgin yok ise sıkılabilirsin ama bırakma.

Yazılım zaten bir dil(İngilizce), mesele değil. Sen önce programlamaya başlamadan önce heveslen. Sonra algoritma mantığını falan kavra.

Geleneksel yazılım geliştirme modeline göre kod yazmaya (Implementation) 3. adımda başlanır. Daha öncesinde ister analiz (Requirements) ve tasarım (Design) aşamaları bulunur. Öncelikle bu adımları yerine getirmeniz gerekir.

Tabii Çevik (Agile) gibi ilk gün klavye başına geçilen modeller de mevcut.

Bunları yazılımın sadece "kodlamadan" ibaret olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulamak için yazıyorum. Kodlama yazılım projesinin tamamı gibi görünse bile aslında 25%'yi geçmeyecek bir kısmını oluşturur.

Ben Python ile başlayıp C++ ile devam ettim. C++ güzeldir. Şu an popüler olduğu için javascript öğrenmeye çalışıyorum. Ama arkadaşların da dediği gibi algoritma mantığını kavrayıp başlarsan sıkılacağını düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı