Oyunlar İçin Menüler Yazmaya Başlamak

erenimo

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlar için hile menü, trol menü vb. şeyler yazmak istiyorum. Kodlama bilgim sıfır, bildiğim kadarıyla script ile oluyor bunlar, nereden başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her oyun farklı programlama diliyle yazılmıyor. Genelde bir çok oyun python ve c++ ile yazılıyor. Ve bir oyuna hile geliştirmek için oyunun yazıldığı programlama dilini kullanmanız gerekmez. C++ ile yazılmış bir oyuna visual basic ile de hile yazılı, pythonla da yazılır. Genelde güçlü ve interpreted bir dil olduğu için game hacking mevzularında python çok kullanılır. Python ile başlamanı tavsiye ederim.

Zaten çoğu yerde de programlama mevzusuna giriş için en ideal başlangıç dili python olarak gösterilir. Gayet güçlü, anlaması kolay bir dil. Hem python öğrendikten sonra php vs. gibi ekstra diller için de altyapı oluşturabilirsin. Oldukça benzer yapıları var çünkü. Yani sadece game hacking için değil, ileride belki bir hobi, belki de profesyonel anlamda sana yardımı dokunur.

Ha? Ne demek her oyun farklı programlama dili ile yazılmaz. Ya da ne demek oyunun yazıldığı dili bilmemek lazım? UE4 ile yapılanlar c++ iken unity de yapılan java , cry da yapılan c#-c++ kullanıyor. Fox engine başka dil kullanıyor. Örnek olarak samp için yazılan bir hile c++ ile yazılıyor, oyunun içerileri de c++. Ben kesinlikle her oyunun yazıldığı dili bilmen lazım demiyorum ama dilini kullanarak yapılabiliyor onu diyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı