Kod yazmaya nereden başlanmalı?

Stezz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Adım Murat ve 13 yaşındayım. Uzun süredir programlama hakkında araştırma yapıyorum. Hangi program dilinden başlamalıyım, ne tür yöntemler izlemeliyim araştırıyorum. Fakat her hangi bir sonuca varamamakla beraber aklım daha da çok karışıyor. Eğer bu konularla bilgisi olan, beni yönlendirebilecek bir kişi yardımcı olursa çok mutlu olurum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Henüz ortaokul seviyesinde eğitim görüyorsun galiba, arkadaşın da önerdiği gibi Python öğrenmeni tavsiye ederim. Bu dili önerme sebebimiz de seni başlangıç aşamasında zorlamayacak olması, tahminen internetten öğrenmeye çalışacaksın. Farklı diller önersem bir sorunla karşılaştığında yanında biri olmadan işin içinden çıkman zorlaşır.

Zaten lise çağına yeni geçiyorsun, bölümünle alakalı bir anadolu meslek lisesi tercih edersen avantajlı başlarsın hayata bunu sakın unutma :)

Oncelikle hangi programlama dalinda ilerlemek istiyorsun onu secmelisin arkadaslarinda bahsettigi gibi python basittir ama senin kullanim amaclarina gore ilerlemen gerekli oldugunu dusunuyorum

Program dilinden önce algoritma kurmayı, çözmeyi öğrenmelisin. Diğer arkadaşlarımın aksine algoritmayı tam çözmen için C# öneriyorum. Tabi bu konuyu iyiyce bir araştır, kararını ona göre ver.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı