Kod yazmayı öğrenmek

Peki bu resimli programlar nasıl yapılıyor resimli derken demek istediğim bir zar oyunu yapmak istiyorum taşlar felan hareket edicek öyle şeyler.

Dillerin oyun kütüphaneleri var.
Karar verdiğiniz dili öğrendikten sonra oyun kütüphanesini öğrenmeniz gerek.

C# başlamayın. Phyton ve ardından java başlayın. Web programlama için önce html sonra asp.net olabilir.

Phtyon'a başladım bir kaç birşey öğrendim onun oyun kütüphanesi var mı ?

Asp.Net'e başlamaya karar verdim web tasarımlarıyla ilgili hangi programda yazabiliyorum Asp kodlarını

Microsoft Visual studio galiba ?

Asp.Net kod tarafı C# ile yazılıyor haberiniz yok galiba.
Bence Python'a hiç bulaşmayın yapabilecekleriniz kısıtlı.
Asp.net c# ile yazıldığını biliyorum. Phyton kapsamlı bir dil ve yapabileceklerin sınırlı değil. Ayrıca Google bile birçok hizmetini Phyton ile desteklemekte.

Asp.Net'e başlamaya karar verdim web tasarımlarıyla ilgili hangi programda yazabiliyorum Asp kodlarını

Microsoft Visual studio galiba ?
Evet Visual Studio.
Visual Studio 2015 Downloads
Ama oyun geliştirmek için C#'da kendinizi geliştirdikten sonra Unity 3d programını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Unity programı yazılım dili olarak C# ve Javascript dillerini destekliyor.

Asp.net c# ile yazıldığını biliyorum. Phyton kapsamlı bir dil ve yapabileceklerin sınırlı değil. Ayrıca Google bile birçok hizmetini Phyton ile desteklemekte.
Python'u Microsoft da destekliyor. Visual Studio'da Python kullanabiliyorsunuz. Ama kütüphaneleri yetersiz. .Net ile yapabileceğiniz basit bir program için bile çok fazla uğraşmanız gerekebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…