Kod yazmayı öğrenmek

Evet Visual Studio.
Visual Studio 2015 Downloads
Ama oyun geliştirmek için C#'da kendinizi geliştirdikten sonra Unity 3d programını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Unity programı yazılım dili olarak C# ve Javascript dillerini destekliyor.


Python'u Microsoft da destekliyor. Visual Studio'da Python kullanabiliyorsunuz. Ama kütüphaneleri yetersiz. Basit bir Windows programı için bile uğraşmanız gerekenden çok fazla uğraşmanızı gerektiriyor.
Kütüphaneleri yetersiz ancak geleceği parlak bir dil. C# öğrenirseniz bir tek windows'a bağlı kalırsnız. Pyhton yerine Java'da öğrenilebilir.
 
Kütüphaneleri yetersiz ancak geleceği parlak bir dil. C# öğrenirseniz bir tek windows'a bağlı kalırsnız. Pyhton yerine Java'da öğrenilebilir.
Alakası yok. Visual Studio 2015 ile beraber Microsoft Android uygulama emülatörü getiriyor. Zaten Xamarin ile C#'da Ios, Android uygulaması geliştirebiliyordunuz.
Bu resme bakarsanız ne ile sınırlı kaldığınızı görürsünüz.
upload_2014-11-22_22-33-1.png
 
Sıfırdan başlayacaksan arkadaşlar çok iyi kaynaklar önermiş. Bir de bunların yanına kitap alıp oradan da yararlanır isen çok iyi olur. Küçük küçük uygulamalar ile başlarsın ve yavaş yavaş ilerlersin. Bol bol video izle ve pratik yapmaya çalış. Yaptığın örneklere kendin bir şeyler eklemeye çalış ve değişiklikler yap. İyi çalışmalar.
 
Gönül ister ki Visual Studio 2015 sürümünü şimdi projelerimizde kullanabilelim ama henüz preview (önizleme) aşamasında olduğundan kullanamayız. Tamamlanmasını beklemeliyiz. Pek tabii ki meraklıları için her zaman indirilmeye hazır.

Bu arada yeri gelmişken güzel bir haber vereyim. Microsoft Visual Studio Community 2013 şu linkte http://www.visualstudio.com/en-us/visual-studio-community-vs#sysreqs indirilmeye açıldı. Bu sürüm ile

1) Visual Studio Professional ayarında Visual Studio'nuz oluyor. Express sürümlere mahkum değilsiniz artık.
2) Küçük bir firmanız varsa (5 yazılım geliştiriciye kadar) ticari anlamda bir ürün geliştirip satabilirsiniz.

Bazı kitaplar "Console Application" ile programlama öğretmeye başlar ama gerek yok.
Dilin özelliklerini daha hızlı denemek için "Console Application" proje tipi biçilmiş kaftandır. Okuduğum birçok C# kitabı da konuları Console Application uygulamaları ile anlatıyor. Tercih meselesi.
 
Gönül ister ki Visual Studio 2015 sürümünü şimdi projelerimizde kullanabilelim ama henüz preview (önizleme) aşamasında olduğundan kullanamayız.
Arkadaş yeni başlayacak 2013 kullansa ne olur 2015 kullansa ne olur. Zaten Visual Studio Preview sürümleri her zaman kullanılabilir seviyede olmuştur, Windows Consumer Preview'lar gibi. Ben şahsen kullanıyorum CTP sürümlerinde olduğu gibi büyük bir sorunla karşılaşmadım. Ben programı kırmakla, dreamspark ile veya yeni çıkan sizin önerdiğiniz Community ile uğraşmak zorunda kalmasın diye önerdim. Arkadaş 2013 RC sürüm yüklemeyi tercih etmiş.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı