Kodak C140 lens error nasıl çözülür?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Selamlar, fotoğraf makinemi sahile götürmüştüm ve sanırım mekanizmaya kum kaçmış. Kamerayı çalıştırınca normal bir şekilde açılıyor kullanıyorum fakat Zoom yapmaya çalışınca kıtır kıtır ses geliyor ve lens error: 117 uyarısı verip kendini kapatıyor. Kompakt bir kamera olduğu için nasıl yaklaşmam gerek bilmiyorum. Zaten hobi olarak kullanıyordum bir yere götürüp cihazın kendisi kadar tamir parası vermeye niyetim yok. Dış kapakları söktüm ve çıplak durumda olan kameranın sağına soluna baktım fakat 1 tane vida bile yok, nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Ne yapmalı? @Justosious bir fikriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, fotoğraf makinemi sahile götürmüştüm ve sanırım mekanizmaya kum kaçmış. Kamerayı çalıştırınca normal bir şekilde açılıyor kullanıyorum fakat Zoom yapmaya çalışınca kıtır kıtır ses geliyor ve lens error: 117 uyarısı verip kendini kapatıyor. Kompakt bir kamera olduğu için nasıl yaklaşmam gerek bilmiyorum. Zaten hobi olarak kullanıyordum bir yere götürüp cihazın kendisi kadar tamir parası vermeye niyetim yok. Dış kapakları söktüm ve çıplak durumda olan kameranın sağına soluna baktım fakat 1 tane vida bile yok, nasıl sökeceğimi bilmiyorum. Ne yapmalı? @Justosious bir fikriniz var mı?

Merhaba bulunan hata doğru lens çeperlerine kum, toz vesaire dolduğu için sıkışma yapıyor ve bu da lensin tam olarak aktif bir şekilde devreye girememesini sağlıyor sonra error 117 hatasını alıyorsunuz eski tip olan kodak, Canon ve bazı makine modellerinde olan bir hata bu. Ek olarak uzman bir teknik yardım almanın çok anlamı yok sökümü basit olan cihazlar aslında elime hiç C140 gibi bir makine geçmediği için net bir söküm konusunda yardımcı olamam ama şu videoyu bıraksam biraz fikir sahibi olabilirsiniz bence yardımcı olacaktır eğer video yardımcı olmazsa farklı bir yol ararız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak uzman bir teknik yardım almanın çok anlamı yok sökümü basit olan cihazlar aslında...
Valla bilmiyorum dış kasayı sökmek basitti de içini açtım aşırı kompakt yapmışlar içeride 3-4 vida dışında ne bir klips ne bir şey gördüm. Bu videoyu dün gördüm ve aşamaların çoğunu denedikten sonra her zoom denememde Lens Error demesi yerine arada bir diyor yani %80 çözüldü diyebilirim. Kamerayı çalıştırırken motor sorunsuz lensi ileri itiyor ama ufacık bir zoomda hata vermesi saçma gelen asıl şey. Bu videoyu uyguladıktan sonra zoom yaparken hata vermesi bayağı bir azaldı, ben de kamerayı geri topladım. Bir de bu tip kameralara ne tür pil önerirsiniz? Marka uyumu değil de Dolap uygulamasında gördüğüm bir ilandan Kodak Ultra Alkaline AA pil almıştım ve bayağı bir süre gitti fakat alkalin pilleri bu tip cihazlarda pek iyi yorumlamıyorlar sanırım.

Vallahi bilmiyorum dış kasayı sökmek basitti de içini açtım aşırı kompakt yapmışlar içeride 3-4 vida dışında ne bir klips ne bir şey gördüm. Bu videoyu dün gördüm ve aşamaların çoğunu denedikten sonra her Zoom denememde lens error demesi yerine arada bir diyor yani %80 çözüldü diyebilirim. Kamerayı çalıştırırken motor sorunsuz lensi ileri itiyor ama ufacık bir Zoom'da hata vermesi saçma gelen asıl şey. Bu videoyu uyguladıktan sonra Zoom yaparken hata vermesi bayağı bir azaldı, ben de kamerayı geri topladım. Bir de bu tip kameralara ne tür pil önerirsiniz? Marka uyumu değil de dolap uygulamasında gördüğüm bir ilandan kodak Ultra alkaline AA pil almıştım ve bayağı bir süre gitti fakat alkalin pilleri bu tip cihazlarda pek iyi yorumlamıyorlar sanırım.

Kompakt Zoom veya düz kompakt makinelerde bu tarz sorunların cidden tamir görsede görmesede olma ihtimali aşırı kronik maalesef hani tamir ettirseniz veya etseniz %100 geçer diye bir şey maalesef yok benim elimde WB100F var Samsung'un 26X optik Zoom atabilen antika kameralarından bir tanesi makine sıfır ama Zoom atarken veya çalıştırırken lens arızalandı hatası veriyor 1-2 kere söktüm kendim hata nerede diye taktım toparladım sonra yine aynı şekilde devam edince bende rafa kaldırdım yani bence bu olan sorunlar kronik daha çok yapılarından gelen bir şey var diyelim ve pil konusuna gelirsek kodakın pilleri çok iyi değil hani genel olarak kullanmak için iyi değil bence. İlla iyi olan bir sürümü vardır benim size önerim Power-b pil kullanabilirsiniz kesinlikle Duracell gibi markaları almayın bu tarz kameralarda çok ciddi aşırı kronik bir pil emme sorunu var oksit yapabilir. Power-b'yide BİM üzerinde çok rahat bulursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı