Ben kendi açımdan bakarsam.
Oyun veya 3D modelleme gibi işlemleri masaüstü bilgisayarımdan halledebileceğimi düşünüyorum. O yüzden kullanmayacağım bir RTX3050 bana bir artı vereceğini düşünmüyorum.
macOS için bazı tereddütlerim var mesela SQL Server gibi.
SQL server sıkıntı olabilir. Ama şöyle düşünmenizi isterim artık çoğu şirket Mac cihazlar üzerinde iş yapıyor. Kullandıkları cihazlara göre uygun veri tabanını seçerler diye düşünüyorum. Sonuçta iOS için uygulama yazıyorsan C++ kullanamazsın gibi.
En kötü ihtimal içlerine harici Windows kuruyorlar diye biliyorum.
> Mesela sabah evden çıkıp bir yere gidip macbook ile akşama kadar oturabilirsiniz. Büyük ihtimal şarjı yeter veya ucu ucuna biter.
> Windows cihazda 4-6 saat arası genel de.
>İşletim sistemi olarak maalesef mac windowsu tokatlıyor daha hızlı. uygulamalar daha iyi çalışıyor.
>windowsun her şeyi yapabilme özgürlüğünü de es geçmemek lazım crackler oyunlar falan... (Korsan tavsiye etmiyoruz )
Senin durumunda Mac alır geçerdim o zaman. SQL kodlama ile ilgili sorununa cevap veremeyeceğim onun için ayrı bir konu açsan iyi olabilir.
Madem halihazırda evde iyi bir masaüstü bilgisayarın var en ucuzundan Ryzen 5500U'ya da i5-1135G7 işlemcili dahili ekran kartı olmayan 10000 bin liraya ucuz bir laptop alıp geçebilirsin de 16 GB RAM'li.
Evet aslında şu an tam bahsettiğiniz tarzda bir laptop kullanıyordum ancak gerçekten bu tarz cihazlar F/P ürünü olmalarına karşın hantallar. Birazda o yüzden daha portatif bir cihaz arayışına girdim.
Evet aslında şu an tam bahsettiğiniz tarzda bir laptop kullanıyordum ancak gerçekten bu tarz cihazlar F/P ürünü olmalarına karşın hantallar. Biraz da o yüzden daha portatif bir cihaz arayışına girdim.
Epey.com laptop özellikleri ve fiyatlarını karşılaştırmanızı sağlar. En iyi ya da size en uygun dizüstü bilgisayarı bulmanızı ve en uygun fiyatlarla satın almanızı kolaylaştırır.
Epey.com laptop özellikleri ve fiyatlarını karşılaştırmanızı sağlar. En iyi ya da size en uygun dizüstü bilgisayarı bulmanızı ve en uygun fiyatlarla satın almanızı kolaylaştırır.
www.epey.com
Bu cihazlar hantal değil 14" ya da 13" olan modeller MacBook gibi hafif. Harici ekran kartları yok. Yani Ultrabook kategorisindeler.