Kodlama için 20.000 TL laptop önerisi

Bütçe
20.000
O kadar dayanıyor ise sorun yok benim bildiğim 4.30-5 saat arası gidiyor.
İzafi olarak yazılan değerler var ama gaming laptop'larda şuan bataryada önemli sonuçta bu laptop'lar pil modunda da oyun oynayacak şekilde tasarlanıyor buna göre oyun oynamadığınız zaman sadece kod yazmak, internette gezinmek gibi basit işler pil tasarufunda bayağı uzun gidiyor. Ama yinede uzun pili gitsin diyorsanız D15 serisi mantıklı.

Başka markaların Ultrabooklarına da bakılabilir tabii ki ama arkadaşlar gereksiz mesaj yazacaklarına direkt 20k altına şu bahsettikleri ürünleri atsalar keşke.

İzafi olarak yazılan değerler var ama gaming laptop'larda şuan bataryada önemli sonuçta bu laptop'lar pil modunda da oyun oynayacak şekilde tasarlanıyor buna göre oyun oynamadığınız zaman sadece kod yazmak, internette gezinmek gibi basit işler pil tasarufunda bayağı uzun gidiyor. Ama yinede uzun pili gitsin diyorsanız D15 serisi mantıklı.
Bu fiyata bu alınmaz/alınmamalı 12. nesil i7 işlemcili D16 ile nerdeyse aynı para.

Soft bir cihaz istiyorsan, MacBook
- Hızlı
- Çok uzun şarj
- Gündelik ihtiyaçlar için fazla bile
- Her hangi edit işlerinde 1 numara

Her konu da sana yeter, Windows cihaz.
- Oyun vb ihtiyaçlarınız karşılar, (program kısıtlaması yaşamazsın)
- Yukarı da ki çoğu şeyi bunda da yaparsın ama MacBook performansı almazsın.
- Şarjı uzun gitmez gibi. Hızlı olmaz.

Mac almayı düşünüyorsan öğrenci paketiyle almanı tavsiye ederim. Her türlü bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek cihaz uzun yıllar kullanırsın. Cihazlar arasında artık büyük farklar yok bariz bir fark oyun. Oyun oynayacak mısın oynamayacak mısın?

Ben kendi açımdan bakarsam.
Oyun veya 3D modelleme gibi işlemleri masaüstü bilgisayarımdan halledebileceğimi düşünüyorum. O yüzden kullanmayacağım bir RTX3050 bana bir artı vereceğini düşünmüyorum.
MacOS için bazı tereddütlerim var mesela SQL Server gibi.

Ben kendi açımdan bakarsam.
Oyun veya 3D modelleme gibi işlemleri masaüstü bilgisayarımdan halledebileceğimi düşünüyorum. O yüzden kullanmayacağım bir RTX3050 bana bir artı vereceğini düşünmüyorum.
macOS için bazı tereddütlerim var mesela SQL Server gibi.

Senin durumunda Mac alır geçerdim o zaman. SQL kodlama ile ilgili sorununa cevap veremeyeceğim onun için ayrı bir konu açsan iyi olabilir.
Madem halihazırda evde iyi bir masaüstü bilgisayarın var en ucuzundan Ryzen 5500U'ya da i5-1135G7 işlemcili dahili ekran kartı olmayan 10000 bin liraya ucuz bir laptop alıp geçebilirsin de 16 GB RAM'li.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı