Kodlama nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Denji
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.711
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar kodlama nasıl öğrenebilirim?
Şimdilik hobi olarak ilgilenmek istiyorum çünkü ileride yazılım mühendisi olmayı planlıyorum. Eğer ileride gereken puanı ve dereceleri elde edemezsem yeteneklerimi ve bilgilerimi kullanmak istiyorum. Ama nereden nasıl öğreneceğimi ve hangi dille başlayacağımı bilmiyorum. Tek bildiğim, bu alanla ilgilenmek ve yazılım mühendisi olmak istediğim. Yani önerilerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar kodlama nasıl öğrenebilirim?
Şimdilik hobi olarak ilgilenmek istiyorum çünkü ileride yazılım mühendisi olmayı planlıyorum. Eğer ileride gereken puanı ve dereceleri elde edemezsem yeteneklerimi ve bilgilerimi kullanmak istiyorum. Ama nereden nasıl öğreneceğimi ve hangi dille başlayacağımı bilmiyorum. Tek bildiğim, bu alanla ilgilenmek ve yazılım mühendisi olmak istediğim. Yani önerilerinizi bekliyorum.
Bu siteden rahatça bir çok programlama dilini öğrenebilirsin.

Bunun hakkında Sosyal içerisinde yüzlerce konu var. Ancak ne yazık ki her gün aynı konu yeniden oluşturuluyor 😷. Ne yapmak istediğinize bağlı olarak bir sürü dil seçeneğiniz var. İlk önce algoritma öğrenin. Yine de "bana kesinlikle bir dil önerin" diyorsan Java öneririm. Java çok fazla kullanılır ve C#'a da çok yakındır. Bu yüzden C# öğrenmen çok kolay olacaktır. Bunları gerçekten çok iyi bir şekilde öğrenirsen işsiz kalma ihtimalin yok denecek kadar azalır. Kaynak olarak Udemy, 1Milyonİstihdam, W3Schools, Codeacademy vb. bir sürü platform önerebilirim.

Klasik bir konu oldu, her ay 2 3 kez açıldığını görüyorum, yine direkt bir dille başlamayı öneren dostlarımı da görüp üzülüyorum. 😊

Algoritma, algoritma, algoritma.

Algoritma nedir, algoritmanın yazılımda ki yeri nedir, bu gibi şeyleri araştırmadan, en az bir tane flowchart ve benzeri akış diyagramı uygulaması bitirmeden başlamanı kesinlikle önermem, en kötü bir haftanı alır flowchart uygulamasında algoritma bilgilerini pekiştirmen.

Daha sonra Udemy platformundan Türkçe kurslar elde edebilirsin veya BTK akademiden. Başlangıç için de web dilleriyle mi yoksa nesne tabanlı programlama dilleriyle mi uğraşacaksın orası sana kalmış, kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı