Kodlama nasıl öğrenilir?

HalilTastekin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar scratch adlı programla ufak tefek oyunlar yapıyordum. Game maker'la da uyduruk oyunlar yapmışlığım var. Daha büyük oyunlar yapmak istiyorum. Kodlamayı nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun yapımı için genelde Unity Game Engine kullanılır. Bende bir oyun yapımcısı olarak Unity Game Engine'i öneririm. Unity'de kullanılan dil ise C#. Nesne yönelimli ve basit arayüzüyle oyun kodlamak için ideal bence C# iyi bir başlangıç olabilir. referans ders isterseniz Microsoft Açık Akademi'de C# dersleri gayet genişçe anlatılıyor. Linkte temel C# var direkt olarak Unity'de kullanılan C#'ı öğrenmek istiyorsan onun linki de burada. Ayrıca verdiğim linkte Unity ile kodlama dışında oyun yapımına dair her şey var. İnternette bunun dışında kaynak bolca var kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz. Tavsiyem ise Açık Akademi'deki dersler sonuçta C# Microsoft'un ürettiği bir dil işi ustasından öğrenmek iyi olur.

Oyun yapımı için genelde Unity Game Engine kullanılır. Bende bir oyun yapımcısı olarak Unity Game Engine'i öneririm. Unity'de kullanılan dil ise C#. Nesne yönelimli ve basit arayüzüyle oyun kodlamak için ideal bence C# iyi bir başlangıç olabilir. referans ders isterseniz Microsoft Açık Akademi'de C# dersleri gayet genişçe anlatılıyor. Linkte temel C# var direkt olarak Unity'de kullanılan C#'ı öğrenmek istiyorsan onun linki de burada. Ayrıca verdiğim linkte Unity ile kodlama dışında oyun yapımına dair her şey var. İnternette bunun dışında kaynak bolca var kısa bir araştırma ile bulabilirsiniz. Tavsiyem ise Açık Akademi'deki dersler sonuçta C# Microsoft'un ürettiği bir dil işi ustasından öğrenmek iyi olur.
Teşekkürler! Temellerini öğrenmek istiyorum ilk önce, daha sonra kurslara bakarım. :kedi:

Kaynak kitap, videolu anlatımlar yardımıyla öğrenmeye başlayabilirsiniz. C# dili sizin için uygun olabilir.
Ayrıca arduino biliyorum bir etkisi olur mu? :D

Python ögren gerisi gelir.

Örnek kodları incele derslere bak.
Algoritma ogren kesinlikle önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programlama her ne kadar teorik bilgi istesede ondan daha fazla pratik istiyor. Bu yüzden teorik bilgiyi bile alamazsanız sizin için kötü olur. Zira yeni bir dile başlayacaksanız sağlam eğitim veren bir yere gitmenizi tavsiye ederim kendiniz öğrenmeye çalışırken çoğu şeyin mantığını kavramları yanlış oturtabilirsiniz. İlginiz varsa oyun yapmak gibi bir alanla ilgili üstüne gidin kesinlikle programlama zor bir alan ama eğer çok çalışırsanız sancılı bir dönem sonrasında oyun yapımıyla beraber zevk alırsınız.

Merhaba dostum. Bu yazdıklarım tamamen benim fikrimdir ve yap demiyorum. Sadece yardıma ihtiyacın varsa yazıyorum. Kod öğrenmek için yaş sınırı yoktur. İster 50 yaşında ol ister 100 yaşında ol. Kod öğrenmek için farklı web sitelerini gezebilirsin. Ve ya forumlarda bunları paylaşabilirsin. Web site önerilerim şunlar: Youtube'da "Kodlama Dersler" ve ya "Kodlama Nasıl Öğrenilir" yazarsan çok fazla sonuç bulabilirsin. Ve ya daha profösyönel bir kodlama dili öğrenmek istiyorsan sana Udemy'yi tavsiye ederim. İçinde milyonlarca sonuç bulabilirsin. Son olarak kitap okuyabilirsin. İnsanlar kodlama ile alakalı kitaplar yazıyorlar ve yazanlar üniversite mezunları ya da güzel bir işte çalışanlar oluyor. Önerilerim bu kadar. Umarım bilgili bulmuşsundur. Sana iyi çalışmalar diliyorum. =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı