Kodlama öğrenip nasıl para kazanılır?

şeroRIP

Centipat
Daha fazla  
Ben reşit olmayan biriyim ve gerçekten paraya ihtiyacım var. Üniversite 1 derecesinde Python biliyorum ve daha da ilerlemek istiyorum. Ama nereden başlamalı, hangi oyun dilini öğrenmeli, para kazanmak için nerelere başvuracağımı bilmiyorum. Gerçekten çok ihtiyacım var. Bu konu hakkında tecrübesi olan biri yardımcı olabilir mi?
Bu arada öğrenim için gerçekten ne olsa yaparım günde 3-4 saatimi ayırabilirim.

Hangi oyun dilinden anladığım kadarı ile oyun geliştiricisi olmak istiyorsun. Oyun geliştirmek için önce bir alan seçmelisin, pc oyunu mu mobil oyun mu web oyunu mu. bunu seçtikten sonra o alanın oyun motorunu seçmelisin. Sonrada o oyun motorunun kullandığı dili öğrenmelisin. Para kazanma meselesine gelecek olursak Freelancer olabilirsin veya normal bir yazılım şirketinde veya ajansında işe girebilirsin. Eğer yanlış anladıysam beni bilgilendir.

PC için oyun programlamayı düşünüyorum. Önerebileceğin bir dil ve bunu öğretebilecek bir YouTube kanalı ya da başka bir şey var mı? İngilizcem yeterli bu arada.

PC için oyun programlamayı düşünüyorum. Önerebileceğin bir dil ve bunu öğretebilecek bir YouTube kanalı ya da başka bir şey var mı? İngilizcem yeterli bu arada.
PC oyunu için 2 seçeneğin var, Unity ve Unreal Engine fakat başlangıç için unity daha iyi olur. Unity de kendi içerisinde C# kullanıyor unreal engine de visual script ve C++ kullanıyor. Unity sistemi yormaz, eğer sistemin çokta kötü değilse kullan fakat aynısını unreal engine için geçerli değil. Unreal engine sistemini yorar ve sisteminin iyi olması lazım. Fakat başlangıç için Unity tavsiye ederim. YouTube kanallarına gelecek olursak maalesef sana bu konuda yardımcı olamayacağım. Kendin araştırman daha sağlıklı olacaktır. Kolay gelsin şimdiden.

Hocam çok teşekkür ederim sistemim yeterli Unreal Engine'de de biraz etkinliğim olmuştu o zaman ondan devam edeyim. Yani az çok bilgim var.

Hocam çok teşekkür ederim sistemim yeterli Unreal Engine'de de biraz etkinliğim olmuştu o zaman ondan devam edeyim. Yani az çok bilgim var.
Rica ederim ne demek, unreal engine ile çok az da olsa tecrüben varsa oradan devam etmen senin elbette yararına olacaktır. Kendini geliştirmeni isterim iyi yerlere gelmeni cidden isterim. İyi bak kendine kolay gelsin yolun açık olsun. Bu ülkenin iyi oyun geliştiricilerine de ihtiyacı var.

Rica ederim ne demek, unreal engine ile çok az da olsa tecrüben varsa oradan devam etmen senin elbette yararına olacaktır. Kendini geliştirmeni isterim iyi yerlere gelmeni cidden isterim. İyi bak kendine kolay gelsin yolun açık olsun. Bu ülkenin iyi oyun geliştiricilerine de ihtiyacı var.
Siz de kendinize iyi bakın çok teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı