Arkadaşlar, bilgisayar tarafından sıkıntım yok. Ben kod öğrenmeye başlayacağım. O yüzden sizden en uygun Linux dağılımı önerisi istiyorum. Sistem R7 5800X, RTX 3080, 32 GB RAM. 2K monitör de kullanacağım.
Bu sisteme her dağıtım gider. Önerim Linux Mint. Taş gibi Linux dağıtımıdır. Alışma süreci kolaydır. Yazılım için uygulamaları mağazadan indirebilirsiniz ya da VSCode için bu siteden indirebilirsiniz.
Yazılım için Linux'a ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. C# için Visual Studio indirmek istediğim de beni çok uğraştırmıştı. .NET Framework'de yükleyemediğim için Windows'a geri dönüdüm.
Yazılım için Linux'a ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. C# için Visual Studio indirmek istediğim de beni çok uğraştırmıştı. .NET Framework'de yükleyemediğim için Windows'a geri dönüdüm.
Linux kodlama dili değildir. İşletim sistemleri low level diller ile yazılır. Genelde C ve C++ kullanılır.
Kod öğrenmek için Linux kullanmana gerek yok. Hatta bu kadar başlangıç seviyesindeyken hiç Linux kullanma. Çok zorlanır ve sıkılırsın. Linux ile ilgili araştırma yapmak daha zor.