Kodlamaya hangi dille başlanmalı?

BeratMen

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bu yaz bir kodlama dili öğrenmek istiyorum. Ortalama seviyede bir JavaScript biliyorum. Ek olarak daha önceden HTML'yi fazlasıyla öğrenmiştim ama web sitesi oluşturmak dışında bir şeye yaramıyor. Az çok da Arduino öğrenmiştim.
İşin kısası Unity gibi platformlarda oyun veya uygulama yapabilmek için sizce hangi dili öğrenmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu yaz bir kodlama dili öğrenmek istiyorum. Ortalama seviyede bir JavaScript biliyorum. Ek olarak daha önceden HTML'yi fazlasıyla öğrenmiştim ama web sitesi oluşturmak dışında bir şeye yaramıyor. Az çok da Arduino öğrenmiştim.
İşin kısası Unity gibi platformlarda oyun veya uygulama yapabilmek için sizce hangi dili öğrenmeliyim?
Merhaba hocam,

Unity ile oyun veya uygulama geliştirmek istiyorsanız, öncelikle C# dilini öğrenmeniz kesinlikle en doğru adım olacaktır. Unity, temel olarak C# dili ile çalışır. Bu nedenle önce C# dilinin temellerini (değişkenler, koşullar, döngüler, fonksiyonlar, sınıflar vb.) öğrenmenizi tavsiye ederim. C#’ın temellerini kavradıktan sonra Unity ile ilgili gelişmiş konuları öğrenmek çok daha kolay olacaktır. Unity’nin kendi resmi eğitim platformu olan Unity Learn, bu konuda oldukça yeterli ve kaliteli kaynaklar sunmaktadır. Hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için uygun içerikler mevcuttur.

Ayrıca, Unity dokümantasyonunu da mutlaka inceleyin. Genellikle bir kod parçası hakkında tüm gerekli bilgiler orada yer alır.
Örneğin: transform komutu için docs.unity3d.com sayfasında tüm detaylar açıklanmıştır.

Özetle: Sadece Unity için C# öneririm, ancak bana kalırsa uzun vadede C++ öğrenmeniz de çok faydalı olacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı