Kodlamaya nasıl devam edilmeli?

CanDeger

Femtopat
Daha fazla  
12 tane kodlama dili biliyorum ve içinde iyi olduğum diller de var. Sadece iyi olduğum bir programlama diline odaklanmam mı gerek yoksa hepsinden azıcık mı dersiniz?
İyi bildiklerimi + pek bilmediklerimi -

C | -
C# | -
C++ | +
Python | +
Ruby | -
Lua'u | +
HTML | +?-
CSS | +?-
JavaScript | -
Assembly ARM | +
Java | -
Batch kodu (Windows komut dizini kodu)

Hepsinden azıcık ya da bir programlama diline odaklanma. Kendini hangi alanda geliştireceksen o alanda kullanılan programlama dillerini kullan.

Dil biliyorum diye bir şey yok. 12 dil biliyorum duyduğum en komik şey ve sorduğun soruya göre çok ironik.

Diller birer araçtır dilleri gerçek anlamda kullanmak için kütüphaneleri,frameworkleri,apileri öğrenmeniz gerekiyor.

Dil mevzusu da çok büyüyor projesi olmayan adam boş adamdır. Gerçek bir motivasyonu olmadığı için kısa süre sonra kodlamadan sıkılacak ve bırakacaktır. Gerçekten bir şeyler yapmak için bir proje fikriniz olması gerekiyor.

C++ (+), C (-). Bu yazdığınız bile durumu özetliyor aslında. Syntax öğrenince dil biliyorum denmez.
5 yıldır web tarafında uğraşan arkadaşım var. JS'in neredeyse bir çok framworküne hakim. Adam yıllarını vermiş ben her gün yeni bir şey öğreniyorum diyor. React,Electron,NodeJS,VUE üstünde çalışıyor bunlar benim bildiklerim.

Python biliyorsun, web tarafı var, veri bilimi tarafı var, bir ton tarafı var. HTML, CSS başka bir web tarafı. C++ diyorsun, bir ton alanı var. Java OOP ile neler yaptın mesela? Gibi gibi şeyler söylenebilir böyle.

Zaten yazdığım neredeyse her dilde bir proje yaptım. Bazı zor projeler denedim ama onlar da insanı sıkıyor ondan sordum...

Zaten yazdığım neredeyse her dilde bir proje yaptım. Bazı zor projeler denedim ama onlar da insanı sıkıyor ondan sordum...
Zor projeler denemeden gelisemezsin. Yaptıgın projeleri bir at yorumlayalım düzeyini. Harbi bi proje mi yaptın yoksa GitHub'a milyondan fazla örnegi olan calculator mu yaptın?

Zor projeler denemeden gelisemezsin. Yaptıgın projeleri bir at yorumlayalım düzeyini. Harbi bir proje mi yaptın yoksa GitHub'a milyondan fazla örnegi olan calculator mu yaptın?

Harbiden zor proje yaptığım söylenemez ve yaptığım çoğu projeyi GitHub'a yüklemiyorum ancak Python'da web scraping kullanarak Roblox'ta rastgele oyun bulucu yapmıştım. Sonra basit örnek vermek gerekirse Python ile arkaplanla oynayan virüsvari bir yazılım yazmıştım ama zararsızdı. Tkinter ve pygame ile çalıştım. Multiprocessing ve threading biliyorum. Python ile makro yazdım. Eğer GitHub'ıma bakmak istersen siteme göz at, HTML bilgimi de test etmiş olursun ( HTML ve CSS önceden öğrenmiştim şu an hatırlamaya çalışıyorum. ) Ve kibar olmam gerek template kullandım ve üzerinde oynadım. Sitem burada:

Not: Neredeyse hiçbir projemi GitHub'a yüklemiyorum ve GitHub'da olan neredeyse tüm projelerim güncel değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…