Kodlamaya nasıl devam edilmeli?

Forumda nasıl devam edeyim diye konu açıp nasıl devam etmeniz gerektiği hakkında insanlara çemkirmek de yazılıma devam etmenin harika bir yolu. List of programming languages - Wikipedia devam o zaman bakın burada dünyadaki tüm programlama dilleri var 12 tane dilde hello world yazmak yetmez hedef dünyadaki tüm diller.

Bir de aynı dille sınırlamak istemedim falan demişsin. Gerçekten programlamanın ne olduğunu bu kadar anlamayan bir insan daha önce görmemiştim elektrik faturanız bile haram onlara bakarken. Programlama dilleri inanmazsınız ama hepsi temelde aynı fonksiyonlara ve işleve sahip "araç" olarak kullanılan şeylerdir. Ne yapmak istiyorsanız ona özelleşmiş programlama dilleriyle devam edersiniz. İnanmazsın ama tüm programlama dilleri if içeriyor. Boşuna bakma hepsine sıkılırsın xd.

Sıkıntı da orada zaten. Hepsi farklı bir şekilde aynı şeyi yapıyor ama çalışma prensipleri benzer olduğu için if gibi ifadeler evrensel. Bir de programlamadan bu kadar anlamayan bir insan görmemiştim demişsin, ben de bu kadar boomer bir insan görmedim.

Zaten bu işi eğlence için yapıyordum, fikrimi paylaştım diye elektrik faturam mı dersin, şu mu bu mu dersin her şeyi haram kıldınız.

Ve ben programlamadan motivasyonum olmadığı için soğudum örneğin CodeJam gibi etkinlikler oluyorsa lütfen haber verin bunlardan çok zevk alırım zaten kodlama yarışmalarında çok eğlence alan bir insanım fakat motivasyonum olmadığı için büyük proje çıkaramıyorum, büyük olmayınca küçük projeler oluyor, bunlar da beyhude oluyor. Peki sizin benim elektrik faturamı haram kılmanız, beni motive eder mi etmez mi?

Programlamadan zaten sıkılmıştım sizin sayenizde daha da sıkıldım bu yoldaki emektarlığınızdan dolayı müteşekkirim bilgisayar mühendisi bey.

Dünyada yaklaşık olarak 700'den fazla yazılım dili bulunmaktadır. Bunların hepsini öğrenmenizi tavsiye ederim.
Eğlence almadığım ve gerekli olmadığı sürece ne anlam ifade eder? (Bu işi eğlencesine yapıyorum.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı