Kodlamaya nasıl devam edilmeli?

Ben nedenini merak ettim.
Yani misal çok sayıda programlama dilinde herhangi bir proje yapmış adaylar başvursun diye bir ilan mı gördünüz ya da duyduğunuz her dil ile proje yapın diyen bir kurs/kanal mı mevcut. İş hayatında birazcık python kodlayacak, birazcık c'den anlayacak, birazcık ruby script yazacak vs. çalışan arandığını hiç duymadım.

12 dil bilmeyip (!) birkaç dilde ortaya bi ürün çıkartacak seviyeye gelerek.
Bunu biraz daha açayım. Atıyorum bir web geliştirici olmaya karar verdiniz. İş ilanlarına girip Javascriptte hangi frameworkler kullanılıyor onlara bir göz atın. Onlardan birini seçip pratik yapmaya başlayın. Sonra backend tarafı için işinize yarayabilecek Node.js ya da django gibi frameworkler öğrenin. Veri tabanını kontrol edebilmek için SQL vs öğrenmeye çalışın ve ortaya bir web sitesi çıkartabilecek kadar bilgili hale gelmeye çalışın.
Ya da diyelim mobil uygulamaya odaklanacaksınız. Kotlin-flutter-swift vs istediğiniz platforma göre seçin. Yine backendle etkileşmek için gereken şeyleri öğrenebilirsiniz.
Bu şekilde bir alan seçip ona yoğunlaşarak devam edin.

12 dil bilen adam kodlamaya nasıl devam edilmeli diye sormaz diye dusunuyorum
Kardeşim ben kendime eğlence olsun diye dil öğreniyordum hacı. Ve yanlış yazmışım; 12 dil bilmiyorum, üzerinde çalışmalar yaptım hacı. Ve kendimi sınırlanmış hissettiğim için böyle bir soru sordum hacı. İyi günler hacı.

Ben eğlencesine yapıyorum bunları hacı.

Amacım iş almak değil fakat tavsiyenizi dikkate alabilirim ama ben şahsen kendimi bir programlama dilinde sınırlandırmama ihtiyacı hissettim hacı ve bunun sonucunda böyle bir eğilim oluştu hacı. Ben daha çok Python'la çalışmayı seviyorum hacı.

12 dil bilen adam kodlamaya nasıl devam edilmeli diye sormaz diye dusunuyorum.
Kendimi sınırlandırılmış hissediyorum ve çalışma konusu bulamıyorum hacı, eskisi kadar eğlenceli değil hacı. Zaten eğlencesine yapıyordum artık nadiren yapmaya başladım hacı.

Adam zaten her alandan "biliyor" birde web mi öğrenecek.
Çalışma yaptım diyelim yanlış bir tabir kullanmışım hacı ve Javascript öğrenip backend geçmeyi düşünüyorum hacı, her alandan biliyorum demedim forum demek öneri vermektir hacı.

HTML
CSS
BOOTSTRAP
JavaSCript
JQuery
React

derim...
Teşekkür ederim hacı. Tavsiyelerini dikkate almayı göz önünde bulundaracağım hacı.

12 dil bilmeyip (!) birkaç dilde ortaya bi ürün çıkartacak seviyeye gelerek.
Eğlencesine yapıyorum bu işi hacı, kendimi sınırlandırmamak için bu kadar dilde çalışma yapmaya karar verdim hacı.

Sıkıyor, zorlamıyor hacı. Kendimi sınırlandırmak istemedim hacı ve bu işi eğlencesine yapıyorum hacı. "Biliyorum" ifadesi yanlış hacı ve çalışmalar yaptım doğru bir ifade yanlış demişim hacı. Bir de benden de bir fun fact hacı: İstediğin üzerinde çalışırsan çok daha verimli sonuçlar elde edersin hacı; mantıklı tavsiye ver hacı, bir insanı aşağılamak bir tavsiye değildir hacı.

Son düzenleme:
12 tane kodlama dili biliyorum ve içinde iyi olduğum diller de var. Sadece iyi olduğum bir programlama diline odaklanmam mı gerek yoksa hepsinden azıcık mı dersiniz?
Ben eğlencesine yapıyorum bunları hacı.
O zaman bir şey yapmanıza gerek yok, ortada bir amaç olsa (ben oyun yapacağım, ben web site yapacağım vb. amacınız olsa) şunu şunu öğrenmeniz gerek denilebilir ama bir amaç yok.

Birine ya da azıcık azıcık hepsine odaklanmanıza gerek yok, ortada bir gereksinim yok çünkü, "gidin C# bilginizi ilerletin" desek ve siz yanına + koyacak kadar C# öğrenseniz elinize ne geçecek?

Anlaşılan o ki siz yeni bir dil öğrenerek eğleniyorsunuz, henüz öğrenmemiş olduğunuz pek çok dil var, eğlencesine onları öğrenin bence, kolay gelsin.

Sağol hacı; çok doğru düşünmüşsün hacı düşüncen için teşekkür ederim hacı, fakat bir noktada yanlışsın hacı. Ben örneğin Python'la belirli bir zaman uğraştım hacı. Kendimi yapacak bir şey kalmadı diye başka dillere alıştırmaya başladım hacı. Tabii ki yapacak şeyler var hacı, ben kendimi tek bir dilde sınırlandırmak istemedim çünkü aynı dil, aynı fonksiyonlar nereye kadar hacı? Çok basmakalıp hissettiriyor hacı. Son zamanlarda Python'da yapay zekayla uğraşmaya başladım hacı, o biraz eğlendirdi hacı onun dışında her şey çok normal geliyor artık hacı, şu fonksiyonu hacı, şu kütüphaneyi kullandım ama nereye kadar hacı? Ondan dolayı zaten dilin hakkında kökten bir değişim aradığım için böyle bir yola başvurdum hacı, o da ihtiyacımı kısmen karşıladı zaten hacı, C ve C# C++'tan sonra sıkıcı geldi hacı.

Profilde Can Değer var random atarım kurallar olmasa. Hacı 12 dili ne yapacaksın. Ve bilmiyorum diyorsun bazılarını. Bak ben çok iyi bir yazılımyaptığımı iddia etmiyorum ama sen diyorsun ki pitonda web scraping vs. vs. Bak bence yapman gereken şey gidip adam gibi özgün bir full stack proje yapıp(Web olsun demiyorum yani kullanılabilir endüstrinin sektörün içine girebilecek) yayınlaman veya bu projeyle bir yarışmaya katılman.

Bir de azıcık özgüven milletin taklidini yapma

Forumda nasıl devam edeyim diye konu açıp nasıl devam etmeniz gerektiği hakkında insanlara çemkirmek de yazılıma devam etmenin harika bir yolu. List of programming languages - Wikipedia devam o zaman bakın burda dünyadaki tüm programlama dilleri var 12 tane dilde hello world yazmak yetmez hedef dünyadaki tüm diller.

Bi de aynı dille sınırlamak istemedim falan demişsin. Gerçekten programlamanın ne olduğunu bu kadar anlamayan bir insan daha önce görmemiştim elektrik faturanız bile haram onlara bakarken. Programlama dilleri inanmazsınız ama hepsi temelde aynı fonksiyonlara ve işleve sahip "araç" olarak kullanılan şeylerdir. Ne yapmak istiyorsanız ona özelleşmiş programlama dilleriyle devam edersiniz. İnanmazsın ama tüm programlama dilleri if içeriyor. Boşuna bakma hepsine sıkılırsın xd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…