Kodlamayı Nasıl Öğrenebilirim?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, bilgisayarla çok fazla ilgilenen bir insanım, malum durumlar kötü korona vs. o yüzden kodlama öğrenmek istiyorum. En başta nerden başlamalıyım? Genel dilleri vs. nasıl öğrenebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben YouTube üzerindeki videoları izleyerek java dilini öğrenmiştim. Tabiki sürekli iş olarak yapmadığımdan neredeyse hepsini unuttum diyebilirim. 135 adet videoyu izleyerek uygulamaya çalıştım.

Udemy kurslarından yararlanabilirsiniz.
Yazılım Atölyesi Akademi var, orada çeşitli programlama dillerine ait eğitimler de var. (Ücretsiz)
Bir de en büyük kaynak olan YouTube var.

Bunun yanında, öncelikle ne geliştirmek istediğinize karar verin. Yapay zeka, Web sayfası, mobil oyun, mobil uygulama... Liste uzayıp gidiyor. Ona göre de yöneleceğiniz programlama diline kendiniz karar verebilirsiniz. İyi sosyaller.😃

Bununla alakalı internette ve sosyalde çok fazla soru gördüm. Çok güzel cevaplarda gelmişti. Onları inceleyip aklına takılan yerleri sorman senin için daha faydalı olur.

Merhaba, bilgisayarla çok fazla ilgilenen bir insanım, malum durumlar kötü korona vs. o yüzden kodlama öğrenmek istiyorum. En başta nerden başlamalıyım? Genel dilleri vs. nasıl öğrenebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Programlamaya herhangi bir dil ile başlayabilirsiniz. Bilgisayar Kavramları YouTube kanalını tavsiye ederim. Oynatma listelerinde C, C#, Java, Python, HTML-CSS, JavaScript, PHP, Dr. Racket vs. gibi dilleri seçebilirsiniz. Temel programlamayı öğrendikten sonra veri yapıları, nesne yönelimli programlama, algoritma analizi, mobil programlama ve işletim sistemleri gibi ileri konulara geçebilirsiniz:

https://www.youtube.com/channel/UCkkgrhDCJheXQNIFqUVw0_g/playlists

Python için detaylı bir Türkçe kaynak ararsanız eğer:

https://python-istihza.yazbel.com/

Kolay gelsin.

Udemy ve YouTube'da bir sürü kurs var fakat önemli olan nereden izleyeceğin değil ne izleyeceğin. Hangi kodlama dilini öğrenmek istiyorsun? Önce bunu biraz araştır internette birçok kaynak mevcut ardından Udemy ve YouTube üzernde ücretli ücretsiz kurslar mevcut bunları izleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı