Ben bunu anlamadım. Geçersiz sayı ne? Belirli bir aralık mı, pozitif/negatif ayrımı mı, yoksa girilen şey integer olsun mu demeye çalışıyorsunuz? Hangi kodlar baştan çalışacak? Anladığımı yazdım, yanlışsa belirtir veya daha iyisi yapıyı kendinize göre kullanırsınız....geçersiz sayı girilirse kodların baştan çalışmasını...
while True:
num = input("Enter a number: ")
try:
num = int(num)
break
except:
pass
print(num)
Ben bunu anlamadım. Geçersiz sayı ne? Belirli bir aralık mı, pozitif/negatif ayrımı mı, yoksa girilen şey integer olsun mu demeye çalışıyorsunuz? Hangi kodlar baştan çalışacak? Anladığımı yazdım, yanlışsa belirtir veya daha iyisi yapıyı kendinize göre kullanırsınız.
Python:while True: num = input("Enter a number: ") try: num = int(num) break. except: pass. print(num)
while
döngüsü kullanabilirsin.while True:
x = int(input("Bir tam sayı giriniz: "))
if x in range(1,101):
print("Durum sağlandı, program sonlandırılıyor...")
break
range()
fonksiyonuna vereceğin ilk parametre nereden başlayacağını, ikinci parametre nerede duracağını belirtir. Bu nedenle x
değişkeni 1'den itibaren (1 dahil) 101'e kadar olan (101 dahil değil) tam sayıları aldığında if
durumu gerçekleşir. Eğer girdi bu aralıkta değilse if
durumu sağlanamayacağından döngü kendini tekrar eder.range()
fonksiyonunu kullanmadan matematiksel karşılaştırma operatörleriyle de şu şekilde yapabilirsin:while True:
x = int(input("Bir tam sayı giriniz: "))
if 1 <= x <= 100:
print("Durum sağlandı, program sonlandırılıyor...")
break
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.