Python kodunu yeniden başlatma nasıl yapılır?

Arxnert

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450M Anakart
--------------------------------------------
32GB RAM (16x2)
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz
RTX 4060 8GB
1TB M.2 SSD
Windows 11 PRO
Meslek
Öğrenci
Merhaba okulumuzun bir sistemi için kod yazmakla uğraşıyorum. Uygulama genel olarak bir öğrencinin ismi ile sınıfı, numarası, ismi, soy ismi vb. bilgilerinin çıkması. Uygulama hazır fakat öğrenci ismini yazıp bilgileri elde ettikten sonra yeniden öğrenci sorgulatmak için uygulamayı kapatıp açmam gerekiyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Python dilini kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-22 103448.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-22 103448.png
    24,8 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba okulumuzun bir sistemi için kod yazmakla uğraşıyorum. Uygulama genel olarak bir öğrencinin ismi ile sınıfı, numarası, ismi, soy ismi vb. bilgilerinin çıkması. Uygulama hazır fakat öğrenci ismini yazıp bilgileri elde ettikten sonra yeniden öğrenci sorgulatmak için uygulamayı kapatıp açmam gerekiyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Python dilini kullanıyorum.
Kodunu atabilir misiniz? Şöyle bir şey deneyebilirsiniz.
Python:
def kodlar():
    # Buraya sıralama kodunuz gelmeli.
    print("The bomb has been planted.")

# Buraya input ile aşağıdaki soruyu sorun.
    tekrarSorusu = input("Yeniden yapmak ister misiniz? [E/H]: ")
    tekrarSorusu = tekrarSorusu.lower()
    # Eğer cevap "Evet" ise kodlar yeniden çalışacak.
    if tekrarSorusu == "e" or tekrarSorusu == "evet":
        kodlar()
    # Eğer cevap "Hayır" ise işlem sonlanır.
    elif tekrarSorusu == "h" or tekrarSorusu == "hayır":
        exit

kodlar()

Son düzenleme:
Listeleme işlemini Fonksiyona alabilirsin. Sonra dilediğin zaman fonksiyonu gönderirsin.

Python:
def listele():
    input()
    #listeleme
    #yaptığınız
    #kod
    #buraya

listele()

Yazdığınız listeleme fonsiyonunu tetikleyecek bir fonksiyon yazabilirsiniz. Listeleme bittikten sonra bir input bekler, eğer boş değer gönderilirse fonksiyonu sonlandırır, diğer koşulda listeleme fonksiyonunu yeniden çağırır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı