Bruno Buciarati
Hectopat
Daha fazla
Merhaba. Yaklaşık 1.5 yaşında bir golden retrieverım var. İlk sahiplendiğimizde evin alt katında aile ile beraber salonda yasiyordu, salona bağlı ön bahçeye gidip tuvaletini yapıyordu ve küçük olduğundan daha dışarı çıkarıp gezdirmiyorduk. Zamanla ön bahçedeki çimler tuvaletini yaptığından dolayı sararmaya başladı ve hayvan sürekli bahçeyi kazmaya bahçedeki salıncak gibi eşyaları falan parçalamaya başladı. Biraz büyüdü ve biz de onu üst kata çıkarmaya başladık, artık giriş kapısının önünde kulübesinde bağlı duruyor. Günde yaklaşık yarım saat akşama doğru yemek verdikten sonra gezdiriyorum tuvaletini yaptığından emin oluyorum fakat sürekli ağlıyor sizlaniyor. Dışarı çıkarttığım zaman tasmasını asılıyor asla sözümü dinlemiyor ve dışarı çıkartıp tuvaletini yaptırmama rağmen bağlı kaldığı yere tuvaletini yapıyor. Hayvan çok pislenmeye başladı bakamıyorum gibi hissediyorum. Çok gezdirme fırsatım olmuyor gün içinde YKS öğrencisiyim ve eklemek istiyorum ki hayvan biraz küçük kaldı sanki, hani 1.5 yaşında olduğu icin mi bilmiyorum ama başka goldenlara bakıyorum büyük iri tüylü ama benim köpeğim küçük kaldı. Beslenmesini doğru yapamadım mı acaba? Rica edersem bana yaptığım hataları söyler misiniz? Hayvan sürekli ilgi istiyor hep üzgün duruyor kendimi kötü hissediyorum bir şeyleri değiştirmem gerekiyor.
Ayrıca defalarca kızmama rağmen bulduğu her şeyi yiyor dışarıda ne görürse yemeye çalışıyor günde 1 öğün ama dolu dolu bir kapta mamasını veriyorum mama olmazsa et suyu süt ekmek yoğurt makarna pilav tarzı şeyler kullanıyorum.
Ayrıca defalarca kızmama rağmen bulduğu her şeyi yiyor dışarıda ne görürse yemeye çalışıyor günde 1 öğün ama dolu dolu bir kapta mamasını veriyorum mama olmazsa et suyu süt ekmek yoğurt makarna pilav tarzı şeyler kullanıyorum.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: