Köpek bakımındaki hata nedir?

Bruno Buciarati

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1.5 yaşında bir golden retrieverım var. İlk sahiplendiğimizde evin alt katında aile ile beraber salonda yasiyordu, salona bağlı ön bahçeye gidip tuvaletini yapıyordu ve küçük olduğundan daha dışarı çıkarıp gezdirmiyorduk. Zamanla ön bahçedeki çimler tuvaletini yaptığından dolayı sararmaya başladı ve hayvan sürekli bahçeyi kazmaya bahçedeki salıncak gibi eşyaları falan parçalamaya başladı. Biraz büyüdü ve biz de onu üst kata çıkarmaya başladık, artık giriş kapısının önünde kulübesinde bağlı duruyor. Günde yaklaşık yarım saat akşama doğru yemek verdikten sonra gezdiriyorum tuvaletini yaptığından emin oluyorum fakat sürekli ağlıyor sizlaniyor. Dışarı çıkarttığım zaman tasmasını asılıyor asla sözümü dinlemiyor ve dışarı çıkartıp tuvaletini yaptırmama rağmen bağlı kaldığı yere tuvaletini yapıyor. Hayvan çok pislenmeye başladı bakamıyorum gibi hissediyorum. Çok gezdirme fırsatım olmuyor gün içinde YKS öğrencisiyim ve eklemek istiyorum ki hayvan biraz küçük kaldı sanki, hani 1.5 yaşında olduğu icin mi bilmiyorum ama başka goldenlara bakıyorum büyük iri tüylü ama benim köpeğim küçük kaldı. Beslenmesini doğru yapamadım mı acaba? Rica edersem bana yaptığım hataları söyler misiniz? Hayvan sürekli ilgi istiyor hep üzgün duruyor kendimi kötü hissediyorum bir şeyleri değiştirmem gerekiyor.

Ayrıca defalarca kızmama rağmen bulduğu her şeyi yiyor dışarıda ne görürse yemeye çalışıyor günde 1 öğün ama dolu dolu bir kapta mamasını veriyorum mama olmazsa et suyu süt ekmek yoğurt makarna pilav tarzı şeyler kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20240918-WA0008.jpeg
    IMG-20240918-WA0008.jpeg
    83 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fotoğraftan tam anlaşılmıyor ama 1.5 yaşında olan bir goldene pek benzemiyor. Sonuçta eğitim kolaylığı konusunda ırkın büyük bir önemi var. Emin misiniz golden cinsi olduğuna?

Hocam fotoğraftan tam anlaşılmıyor ama 1.5 yaşında olan bir goldene pek benzemiyor. Sonuçta eğitim kolaylığı konusunda ırkın büyük bir önemi var. Emin misiniz golden cinsi olduğuna?
Cream White Golden diye geçiyor bide kusura bakmayın bu foto biraz eski şuan yaklaşık 16 aylık falan olması lazım bu türün bacakları biraz kısa oluyor ama köpekte bi gariplik var yani bende anlamadım bi veterinere mi götürsem

Cream White Golden diye geçiyor bide kusura bakmayın bu foto biraz eski şuan yaklaşık 16 aylık falan olması lazım bu türün bacakları biraz kısa oluyor ama köpekte bi gariplik var yani bende anlamadım bi veterinere mi götürsem
Hocam öncelikle golden cinsi yanlız kalmayı sevmez. Yani kulübeye falan bağlamamanız lazım sürekli evin içinde gezmeli insanları görmeli. Ayrıca en az 1-1.5 saat ilgilenip oyun oynamanız lazım ki hayvan enerjisini atabilsin. Bir de bunun eğitimi çok önemli. Bırak komutu, temel itaat eğitimi gibi şeyleri öğretmeniz lazım. Yazdıklarınızdan yola çıkarsak köpek pek eğitimli durmuyor. Buraya kadar veterinerlik bir durum yok ama yaşına göre küçük durduğunu söylemişsiniz. Bunun için veterinere gidebilirsiniz. Parazit olur, gelişimsel sıkıntı vs. olur öğrenmiş olursunuz.

Hocam öncelikle golden cinsi yanlız kalmayı sevmez. Yani kulübeye falan bağlamamanız lazım sürekli evin içinde gezmeli insanları görmeli. Ayrıca en az 1-1.5 saat ilgilenip oyun oynamanız lazım ki hayvan enerjisini atabilsin. Bir de bunun eğitimi çok önemli. Bırak komutu, temel itaat eğitimi gibi şeyleri öğretmeniz lazım. Yazdıklarınızdan yola çıkarsak köpek pek eğitimli durmuyor. Buraya kadar veterinerlik bir durum yok ama yaşına göre küçük durduğunu söylemişsiniz. Bunun için veterinere gidebilirsiniz. Parazit olur, gelişimsel sıkıntı vs. olur öğrenmiş olursunuz.
Hocam eskiden evin içinde duruyordu aşağıda salondaydi üst katlara çıkmasına izin vermiyorduk 2. Ve 3.katlara çıkması biraz sıkıntı aslında havalar da sıcak hayvanı temizleyip bakımını yapıp yanıma yada aşağıya almak istiyorum tekrar ama malum annem asla evin içinde istemiyor tüy görünce kafayı yiyiyor kadın da haklı kendince bir şey diyemiyorum evde hayvanla ilgilenebilicek tek kişi benim o yüzden üstüne düşmem gerektiğinin farkındayım golden gibi böyle sosyal hayvanların evde insanlarla olması en doğrusu dediğiniz gibi evin içinde durması için çok sıkıntı çıkmaması için ne yapmam gerek sizce çünkü ev biraz büyük. Ayrıca daha kısırlaştırmadık enerjisi biraz ondan fazla olabilir

Hocam eskiden evin içinde duruyordu aşağıda salondaydi üst katlara çıkmasına izin vermiyorduk 2. Ve 3.katlara çıkması biraz sıkıntı aslında havalar da sıcak hayvanı temizleyip bakımını yapıp yanıma yada aşağıya almak istiyorum tekrar ama malum annem asla evin içinde istemiyor tüy görünce kafayı yiyiyor kadın da haklı kendince bir şey diyemiyorum evde hayvanla ilgilenebilicek tek kişi benim o yüzden üstüne düşmem gerektiğinin farkındayım golden gibi böyle sosyal hayvanların evde insanlarla olması en doğrusu dediğiniz gibi evin içinde durması için çok sıkıntı çıkmaması için ne yapmam gerek sizce çünkü ev biraz büyük. Ayrıca daha kısırlaştırmadık enerjisi biraz ondan fazla olabilir
Evet kısırlaştırmanız iyi olur daha da sakinleşir. Evde beslerken tüy dökecektir illa ki ona yapabileceğiniz bir şey yok. Ama golden cinsi köpekler yine iyi, aşırı tüy dökmüyorlar. Ayrıca dediğim gibi eğitim şart. En başta tuvalet eğitimi. Ondan sonra girmesini istemediğiniz odalar varsa (mutfak, tuvalet vs.) oraya sokmayacaksınız. Köpek zamanla alışır ve oralara girmemeye başlar. Girmediği taktirde ödüllendirebilirsiniz. Eğitimin en temel yöntemi bu. Yaptığı iyi davranışlar sonucu ödüllendirin. Tabii sabırlı olmanız lazım aniden olacak bir şey değil. Tuvalet eğitimi içinde YouTube'dan eğitim videosu izleyebilirsiniz. Bunlar zor olmayan eğitimler. İlla ki zamanla öğrenir endişelenmenize gerek yok. Hele ki golden cinsi bir köpek çok rahat öğrenir bunları. Eğitim ve itaat konusunda çok iyi hayvanlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı