Buğra Öztürk
Megapat
Daha fazla
Arkadaşlar çok olay oldu ve çok karışık. Sırayla anlatacagim. Ben şu an şehirden 5 km uzak bir arazide genellikle yalnız yaşıyorum. Evime bir dişi uyuz çoban köpeği geldi. Çok açtı falan 1 hafta besledim. Bayağı dayak da yemişti elime her çapa veya kürek alınca falan ağlıyordu. Sonra ben de üzüldüm ve köpeğin tedavisini bir veteriner ile başlattım ve hayvanı çip de taktırarak sahiplendim. 2 parazit deri altı aşısı vardı. Birini yaptırdık ikincisini iki hafta sonra ben yapacaktım. Sonra 2 hafta geçti biraz iyileşti derken biri ben duş yaparken köpeği pat diye çaldı. Sonra işte adamı aradım ve polise şikayette bulundum. Adam dedi köpek cansız mal sayılıyor. Direkt eşyam çalınmış gibi işlem yaptı. Tamam dedik eve gittik ve köpek 1 hafta yok oldu. Dışarıda çalışıyorduk ve bir baktık köpeğim geldi. Boynunda halkası kopmuş bir tasma ve aşırı yorgun. En az bir saat soluklanamadi. Biz de sevindik falan hırsızın tasmasını söktük. Sonra zamanı geçmiş olsa da iğnesini tekrar vurdum. Sonra bu hırsız bir akrabamin ofisine, Çolak lakabıyla tanınan bir çoban gelip bunlar köpeğimi çaldı falan filan bunları jandarmaya vereceğim demiş. Sonra akrabam beni arayıp bu adamın tam bir cahil olduğunu ve dikkat etmem gerektiğini söyledi. Sonra ben çok umursamadım sadece biraz daha dikkatli oldum. Sonra yine 1 hafta geçti ve o adam ve kizi kapima gelip köpeği götürmeyi çalıştı. Fark etmesem sıkıştırıp götüreceklerdi. Neyse ki ailem yanımdaydı da onlar gördü. Sonra tartışmaya başladık. Durmadan bağıran bir çoban ve yanında Amerika'da mühendislik okuduğunu ve oranın vatandasi olduğunu durmadan söyleyen kızıyla başbaşa kaldık. Yok çoban bozuk tavuk atmış ekmek atmış da onunla koyunlarını koruyormus da gibi saçmalıkları art arda söylemeye başladılar. Sonra çoban koyunlar olmasa emin ol gram umurumda değil köpek dedi. Sonra çoban köpeği sevmeye çalıştı ve köpek ondan korkarak kaçtı. Ben de bunlari görünce köpeğe çip taktırdım, yasal olarak sahibi benim ve babanız arazime girip köpeğimi çaldı elimde kamera kaydı var deyip yem attim. Direk yedi keriz ve nerede kamera uhuhu demeye başladı. Sonra kız ben kanun manun dinlemem hiçbir şey yapamazsınız ben Amerikan vatandaşıyım ve çip taktirmak hayvan haklarına aykırı diye zirvalamaya devam etti. Bak git dedim gitmedi ve ben de polisi aradım. Kızda giderken kameralarına iyi bak geleyeceğim deyip beni tehdit etti. Bu arada aradığım polis olaydan sonra bile asla gelmedi. Teşekkürler Türkiye. Neyse sonra plakayı sorgulattik bir şekilde ve bir baktık araba bunun çıkmadı. O yüzden hala ismini bile öğrenemedim. İlk polise şikayet etmeyi düşündüm. Polise şikayet etsem elimde hırsızlık videosu olmadığını anlarlarsa daha tehlikeli bir hale gelecek gibi geliyor. Sonra bende güvenlik kamerası aldım fakat bu ara sıkışık olduğum için indoor kamera aldım. Onu bir şekilde dışarıya kurmaya çalıştım fakat dışarıda çok kötü çalışıyor. Onu da kullanamadım. Onu hala çözmeye çalışıyorum. İlla gelecekler geldikleri zaman uyanık olmazsam köpeği alacaklar ve köpeğin hayatı rezil olacak. Uyanık olursam ne yapacağım polis çağırsam umurlarinda olmuyor. Adama saldırsam ben suçlu oluyorum. Artık dişlerimi sıkmadan uyuyamıyorum. Bu durumdan nasıl çıkabilirim? Görüşlerinizi bekliyorum.
Son düzenleme: