0eren_grbz0
Decapat
Daha fazla
Arka bacağı ince olduğundan değilde arka bacağın tabla ile arasında temas eden kısım az olduğu için oluyor. Brim atmayı denemişsin sorun devam etmiş. Raft atabilirsin ama gene bacakla zemin arası temas eden kısım az olucak ve sıkıntı yaşayabilirsin. Bu da çözüm olmazsa baskı hızını düşürebilirsin raft üzerine. Ayrıca bunun gibi bir model için tree support kullanmakta sorun çıkarabilir. Daha önce denemiştim. Geniş yüzeylerde normal support kullanmak daha iyi sonuç almamı sağlıyor.Merhaba, resimdeki modeli bastığımda sanırım arka bacakları ince olduğu için desteklerle beraber kopuyor. Ne yapmalıyım, bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
Arka bacağı ince olduğundan değil de arka bacağın tabla ile arasında temas eden kısım az olduğu için oluyor. Brim atmayı denemişsin sorun devam etmiş. Raft atabilirsin ama gene bacakla zemin arası temas eden kısım az olacak ve sıkıntı yaşayabilirsin. Bu da çözüm olmazsa baskı hızını düşürebilirsin Raft üzerine. Ayrıca bunun gibi bir model için tree Support kullanmakta sorun çıkarabilir. Daha önce denemiştim. Geniş yüzeylerde normal Support kullanmak daha iyi sonuç almamı sağlıyor.
pritt veya tabla yapıştırıcısı sür makine baskıya başlamadan önce tablaya.Merhaba, resimdeki modeli bastığımda sanırım arka bacakları ince olduğu için desteklerle beraber kopuyor. Ne yapmalıyım, bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
Ben tabla için normal faber castel su bazlı şu basit yapıştırıcılarından kullanıyorum. Stick yapıştırıcı olarak geçiyormuş(40 g alıyorum sürdüğüm yüzey alanı büyük olduğu için işim hızlı bitiyor). Zımpara işiyle çok uğraşmıyorum ileride boyamayacaksam o kısımla dokunmuyorum. Kısa kısa çakmak tutuyorum oda iplikleri kötü kısımları biraz düzeltiyor. Uzun süre tutarsanız is yapabilir. Ya da çakmak pürmüzlerden kullanabilirsiniz. Bu sefer çok hızlı olmanız gerekiyor. Çakmağa göre eritmesi daha hızlı oluyor. Zımpara yapıncada denemiştim iyi gözüküyordu. Adam duvar sayısı 2 yapıp zımpara yaparsanız ve üzerine işte ağaç tutkalı gibi malzemeler kullanmayacağım derseniz bazı kısımlar delinebiliyor ve çakmakla toparlayamazsınız. Oraya pasta cila üzerine boya gibi düşünmeniz gerekiyor. Model boyanmayacaksa zımpara işine yanaşmayın derim.Rica etsem bunları zımparalamak için bir zımpara önerirmisiniz bide yapışıtıcı hangi tür zımpara hangi tür yapıştırıcı olarak
Mr l.'in dediği şekilde yap, klasik Support bu modelde daha verimli olur. Senin de modele manuel Support takviyesi yapman gerek, otomatik ayarda sicerlar bazı yerlere Support atmayabiliyor ya da attığı yerler için yetersiz olabiliyor. Mesela köpeğin arka sağ patisinin tablaya olan açısı Support gerektirmez ama noktasal temas ile tablaya tutunmaz, senin dokunuşun gerekli.
Makaranın sonunda kalan filamentle örnek olsun diye basayım dedim. %50 ölçekte, 0.32mm katman yüksekliğinde, sadece köpeğin kafasının üst yarısı 0.08mm.
Eki Görüntüle 2491204
Eki Görüntüle 2491203
Boyalı yerler attığım ek Support bölgeleri.
Eki Görüntüle 2491205
Genel olarak yavaşlatmak daha iyi. @Siyah Martı'nında dediği gibi o ayağın alt kısımlarına ekstradan manuel normal support attınız mı? Eğer attıysanız ve sorun hala devam ediyorsa. Belkide tabla kalibrasyonunda sorun vardır. Ama ilk önce adım adım gitmekte fayda var.Hocam dediğiniz gibi yaptım sol bacak oldu ama sağ arka bacak yine kopuyor (yazıcı bastığı sırada) oradayken yazıcıyı yavaşlatsam düzelir mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.