Taktınız şu kelimeye. Her sözde hayvansever bunu yazıyor. Bir insanın zihinsel veya psikolojik sorunu yoksa etrafa saldırmıyor zaten. O insan öldürenlere bakın %90'ı sorunlu insanlar, alköllü insanlar.
Arkadaşın hangi zihniyete hizmet ettiği belli oluyor. Mantığa gel; "Bir insanın zihinsel veya psikolojik sorunu yoksa etrafa saldırmıyor zaten."
Bazı hayvanlar neden saldırgan ? Onların psikolojilerini bozan, ve saldırgan birer hayvan olmalarının sebepleri insanlardır. Ayrıca hayvanların hepsi saldırgan değildir. Bunun aksini ispatlayamazsınız.
Alkollü insan insan öldürme ihtimali düşük. Çünkü alkollü insan bilinci yerinde değilse önce kendini öldürür. Ölü nasıl insan öldürsün mayk?
Yani alkol insan öldürmüyor. Alkol içmeyi bilmiyorsan kendini öldürürsün! İçmeyi bilmiyorsan yada içtiğinde kalkacağın yeri bilmiyorsan yapacak bir şey yok. Kullanmayacaksın.
38 yaşındayım. Ben de alkol kullanıyorum. Ben niye bu söylediğin kişilerden değilim?
Demek istediğim her köpeğe aşı vurulup kısırlaştırılırsa sıkıntı kalmaz. Saldırgan olan köpeğide barınaklara alacaksın. Ama önce bunun için barınakların düzgün bir yer olması lazım.
Sokak harici nerede olursa olabilirler. Özetle insanlara zarar verme ihtimali olan yerlerde olmamalı. Çok mu şey istiyoruz ? Sokaklarda korkmadan, huzurla yürümek.
Sokak harici nerede olursa olabilirler. Özetle insanlara zarar verme ihtimali olan yerlerde olmamalı. Çok mu şey istiyoruz? Sokaklarda korkmadan, huzurla yürümek.
A neden öyle diyorsun. Sokaklarda köpekler olmasaydı huzur içinde korkusuzca yürüyebilirdin(!) Mesela özellikle geç saatleri düşünsene. Sokaklarda sevgi yumağı oluşturuyor insanlar, ama ah şu hayvanlar yok mu tüm huzuru kaçırıyorlar.
Bana niye soruyorsun? O köpek kendi kendine sokağa inmedi zembille. Kim sokağa bıraktıysa git hesabını ondan sor. Zamanında ben de köpek saldırısına uğradım 6/7 yaşlarında. Senin gibi hayvanlara küsmedim. Evet hayvanlar toplanmalı. Bir barınak yapılmalı. Bu doğru. Ama huzur bulmak için hayvanlara suç atmaya gerek yok.
İtin birisi çocuğu parçalasa suç insanda der bunun kafasındakiler, cebinde bilmem kaç gram mama olsaydı falan derler, kafa yormaya değmez yani. Hayvan sever falan değil bunlar insan düşmanı.