Köpekler sokakta mı, barınakta mı olmalı?

Hocam iyi bakılacaksa kesinlikle barınakta olmalı yerleri vs. ayarlanacaksa eğer, fakat kesinlikle öğrenci milletinin hayvan edinmesi yasaklanmalı(ya da çok ciddi kısıtlamalar konulmalı), üniversite öğrencisi şehir değiştirince kendini çok özgür hissediyor. Hemen aile evinde alamadığı hayvanı gidip alıyor yaz tatile eve dönerken tutuşuyor ne yapsam diye ondan sonra salıyor hayvanı dışarıya eğer hayatta kalmayı başarırsa hayvan aç kaldığı için ne yapacağını şaşırıyor.

Sokakta yemek gökten düşse tamam ama bu hayvanların sağlığını ve midelerinin tokluğunu koruyacakları bir ortam yok. Köpeklerin ve kedilerin yeri bahçedir, evdir. Tüm sokak hayvanları kısırlaştırılıp barınağa verilmeli veyahut uyutulmalı. Vicdansız gibi görünsem de sokakta ne halde yaşadıklarını çok iyi biliyorum.

Kopekleri cok seviyorum fakat 10 kopekten 1 tanesi bile olsa zararli olabiliyor, zararli olmasa bile birçok insani korkutabiliyor. Barinakta olmalarini da istemiyorum onlarinda ozgurce dolasmaya hakki olmali keske hepsi egitimli olsa.

Eğitimle alakası yok bunun. Hayvan bu ne kadar eğitim verirsen var aklına geleni yapabiliyor. Az yok sirkte ölen hokkabazlar.

Doğru düzgün barınakları olursa barınak kalsınlar bazı köpekler hastalık bulaşmaları var diye biliyorum

Bazı mahalle arası serserilerin Pitbull, Doga Argentine gibi ırkları tutmasına çok gıcık oluyorum. Sürekli zarar bunlar.

Dediğinde haklısın bence de keşke barınakların koşulları iyi olsa da desek ki bu köpeğe barınakta benden bile iyi bakarlar gönül rahatlığıyla teslim ederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…