Bununla ilgili bilimsel bir makale var mı bilmiyorum fakat hatırladığım kadarıyla köpeklerin içgüdüsel olarak kedi, fare, tavşan, koşan insan, araba, motosiklet vb. hareket eden her şeyi kovalamasından kaynaklanıyordu. Bir de dikkatimi çeken bir şey var, geçen gün benim arabanın tekerine işeyen bir köpek görmüştüm ve az ileride beni de bir köpek kovalamıştı. Acaba park halindeki arabalara işeyen köpeklerin bunda bir etkisi var mı? Köpekler, insanlardan yaklaşık kırk kat daha fazla kokuya duyarlı reseptöre sahip olduğunu düşününce neden olmasın diyorum...
Bir insanın köpekten ya da herhangi bir hayvandan korkması son derece normal bir durum. Alerjisi vardır, rahatsız oluyordur, geçmişte yaşadığı kötü bir anısı vardır ve hatta sevmiyordur. Bunlar kabul edilebilir durumlar. Burada kimsenin hayvanların katledilmesini istediğini sanmıyorum. İstememeli de zaten buna kimsenin hakkı yok. Fakat insanlar çıkıp "sokakta köpek saldırısına maruz kalmadan, güvenli ve huzurlu bir şekilde yürümek istiyorum dolayısıyla bu hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır" diye bir eleştiride bulunup çözüm önerisiyle geliyorsa bu öneriyi eleştirmenin bir anlamı yok. Eleştirilecek bir durum varsa barınaklardan sorumlu yetkililerdir. Köpek saldırılarına maruz kalan insanlar değil. Yetişkin, çocuk yüzlerce insan yaralandı ve hatta maalesef öldü. Burum sizleri hiç rahatsız etmedi mi? Ayrıca Cumhurbaşkanımızın açıklamasını da hatırlatmak istiyorum: "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır." dedi. Bu konuda gerekli talimatları verdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek." dedi. Orman Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmadan da bahseden Erdoğan, "Bütün illere uygulamayı düşünüyoruz" diye konuştu....
Kaynak:
SON DAKİKA | Sokak köpekleriyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu! "Gerekli talimatları verdim" dedi, iki belediyeyi örnek gösterdi, 81 ilde uygulanacak