Köpeklerin araba kovalama hastalığı

Daha yeni 6.1 şiddetinde deprem oldu, hala sokaktaki sahipsiz aç zavallı hayvanlarla uğraşan azınlık bir kitle var. Bunları ne deprem, ne korona paklıyor. Hala kendilerini evrenin merkezinde görüyorlar.

Zavallı, aç mı?

Hocam mümkünse profilime bakabilir misin ?

Fotoğrafları eski mesajları görüntüle diyerek görebilirsin.

Erdoğan seçimlerden sonra nerede olacak belli değil ama 5199 nolu kanun burada. Barınak barınak diyenler gördük barınakları defalarca. Bu da en sonuncusu;

Daha yeni 6.1 şiddetinde deprem oldu, hala sokaktaki sahipsiz aç zavallı hayvanlarla uğraşan azınlık bir kitle var. Bunları ne deprem, ne korona paklıyor. Hala kendilerini evrenin merkezinde görüyorlar.

Bu romantizm ile hiçbir yere varılmaz. Mantık ve akıl yerine böyle altı boş romantik düşünceler yüzünden önünü alamayacağımız bir duruma dönüştü bu sokaktaki hayvanların mevzusu. Hayvanlara iyilik yaptığınızı sanırken aslında, sefalet ve kötü muamele içinde acı çekecek ve muhtemelen ölecek daha fazla canlı yaratmanın yolunu açıyorsunuz farkında bile değilsiniz.

Erdoğan seçimlerden sonra nerde olacak belli değil ama 5199 nolu kanun burada. Barınak barınak diyenler gördük barınakları defalarca. Bu da en sonuncusu;

Bakın şuan her zaman yaptığınız şeyi yapıyorsunuz. Konuyu farklı yerlere çekiyorsunuz. Sanırım yazdıklarımı tam olarak anlayamadınız, tekrar alıntılıyorum:
Eleştirilecek bir durum varsa barınaklardan sorumlu yetkililerdir. Köpek saldırılarına maruz kalan insanlar değil. Yetişkin, çocuk yüzlerce insan yaralandı ve hatta maalesef öldü. Bu durum sizleri hiç rahatsız etmedi mi?
Siz kalkmışsınız deprem diyorsunuz, yaptığınız en iyi iş konuyu saptırmak. Geçerli bir argümanınız yok. Konuya azınlıktan girerek neyi hedeflediğiniz son derece açık. İçeriği savunmasam da buyurunuz Ekşi Sözlük'ten bir başlık. Bu da anket sonucu... İyi günler, daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum.

Hatta profilime girmenize gerek yok buraya da yüklerim fotoğrafı.

20221124_134253.jpg

20221124_134218.jpg

20221124_134200.jpg

Hayvanı yese eyvallah derim bu ne hâl. Bu halde buldum hayvanı. Boyun derisi yok, kursak bölgesinde deri yok, soluk borusu olması gereken yerde değil. Köpekleri ölesiye savunanlar görsün bunları zavallı, aç dediğiniz hayvanlar tam tersi durumda aç olsalardı hayvanı bu şekilde bırakmazlardı. Bakalım köpek avukatları var ise buraya ne yazacak ne uyduracak çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
Hem insanları kovalayıp kazaya sebep oluyorlar hem arabalara saldırıyorlar. Hocam çok yanlış yapıyorsunuz iki köpekten kaçacağım diye kaza yapacaksınız. Sakın hız yapmayın bırak onlar zarar görsün. Köpek kovalamaya başlarsa üstlerine doğru sürün korna basın, ben öyle yapıyorum geceleri sokaklarda grup halinde geziyorlar. Dışarı çıkamaz olduk, insanlara da rahatsızlık veriyorlar. Anlamıyorum, neden belediye ekipleri başıboş köpekleri toplamıyor? Kaç defa aradık bildirdik hala durum aynı. İki hayvan sever gelip kafalarını okşayacak diye biz sokaklarda tedirgin yürüyoruz ama hayvan eylemlerine protestolarına da Golden ile süs köpekleriyle giderler bıktık vallahi...
Toplasa ne yapacak nereye koyacak onca köpeği ordan alıp başka ormana atacaklar.

Hatta profilime girmenize gerek yok buraya da yüklerim fotoğrafı.

Hayvanı yese eyvallah derim bu ne hâl. Bu halde buldum hayvanı. Boyun derisi yok, kursak bölgesinde deri yok, soluk borusu olması gereken yerde değil. Köpekleri ölesiye savunanlar görsün bunları zavallı, aç dediğiniz hayvanlar tam tersi durumda aç olsalardı hayvanı bu şekilde bırakmazlardı. Bakalım köpek avukatları var ise buraya ne yazacak ne uyduracak çok merak ediyorum.

Bu "hayvansever" olduğunu iddia edenler için diğer hayvanlar önemli değil tek önemsedikleri sokaktaki başıboş köpekler.

Bir çoğumuz sosyal medyada yuva arayan kedi/köpek ilanları görmüşüzdür. Bu ilanların oldukça samimiyetsiz, şov amaçlı olması bir tek bana mı garip geliyor? Sağlık sorunları sebebiyle acilen yuva bulması gereken hayvanları tenzih ederim fakat ilana bakıyorsunuz herhangi bir acil durum yok bildiğimiz turp gibi kedi/köpek. Demek istediğim kedi, köpek istiyorsanız pencereden aşağıya bakmanız yeterli? İlan açmak nedir? Çık sokağa onlarcası var, alırsın birini bakarsın. Kedi, köpek olmayan bir adet sokak gösterin? Yahu istemediğiniz kadar var istediğini al besle, engel olan yok. Madem konu sahiplenmek buyurun sahiplenin. Ayrıca kutuplaşmanın bir sebebi varsa bu da hayvan severlerin agresif davranışlarından kaynaklanıyor. Sonra da şu şekilde başlıklar açılıyor: köpektapar kişilik bozukluğu Başlıktaki çirkin ifadeleri savunmuyorum ama böyle bir ortamda kutuplaşma kaçınılmaz.

Köpekler durduğunda arabayı veya tekeri ısırmazlar. Bir makale de okuduğuma göre dönen tekeri oyun sanıp onun peşine takılıyorlar. Hafif yavaşlayarak gidin zaten önünüze kolay kolay atlamazlar.
Emin misiniz? Videoda görüleceği üzere baya baya ince işçilik çıkarıyorlar... :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı