Biraz üzüldüğüm, anlamak istemediğim bir konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Artık etrafta olan kin, nefret, dalga, linç ve buna benzer şeylerden rahatsızlık duymaya başladım. Bildiğiniz üzere sosyal medya epey yaygınlaştı. Hâliyle insanları eskiye nazaran daha fazla gözlemleme imkanı bulduk. Herhangi bir X videosu izlediğimde ve yorumlara baktığımda sürekli nefret kusmalar, dalga geçmeler, aşağılamalar görüyorum. İnanın ki sayıları epey fazla. Zaten sorunlu bir toplumda yaşıyoruz. Bazı şeylerin kötülüğü, zincirleme olarak diğerlerine etki ediyor. Bu yüzden insanların mutsuz olmasını anlayabilirim. Fakat sizce de bir insan ne kadar kötü durumda olursa olsun, içinde bulunduğu kötü durumu kendisinin yaşaması, bunun hıncını başkasından çıkarmaması gerekmez mi? Etraf toksikliklerle, kötülüklerle zaten dolu. Bir kötülük fidanı da neden biz dikiyoruz? Neden üç günlük bir dünya için bu kadar kalp kırmaya devam ediyoruz? Bunların bir sonu olmayacak mı? Bazen yakalarına yapışıp "lütfen, yapmayın" demek istiyorum.
Belki bu sözlerim fazla iyimser ve ütopik ama gerçekten rahatsızlık veriyor artık. Kötülüğe dair şeylerin bu kadar normalleşmesi ve bunun ilginç bir şekilde farkına bile varılmaması çok tuhaf. Umarım bir gün her şey normale döner.