Kötü duygular ve biz

Yedinci Mühür

Decapat
Biraz üzüldüğüm, anlamak istemediğim bir konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Artık etrafta olan kin, nefret, dalga, linç ve buna benzer şeylerden rahatsızlık duymaya başladım. Bildiğiniz üzere sosyal medya epey yaygınlaştı. Hâliyle insanları eskiye nazaran daha fazla gözlemleme imkanı bulduk. Herhangi bir X videosu izlediğimde ve yorumlara baktığımda sürekli nefret kusmalar, dalga geçmeler, aşağılamalar görüyorum. İnanın ki sayıları epey fazla. Zaten sorunlu bir toplumda yaşıyoruz. Bazı şeylerin kötülüğü, zincirleme olarak diğerlerine etki ediyor. Bu yüzden insanların mutsuz olmasını anlayabilirim. Fakat sizce de bir insan ne kadar kötü durumda olursa olsun, içinde bulunduğu kötü durumu kendisinin yaşaması, bunun hıncını başkasından çıkarmaması gerekmez mi? Etraf toksikliklerle, kötülüklerle zaten dolu. Bir kötülük fidanı da neden biz dikiyoruz? Neden üç günlük bir dünya için bu kadar kalp kırmaya devam ediyoruz? Bunların bir sonu olmayacak mı? Bazen yakalarına yapışıp "lütfen, yapmayın" demek istiyorum.

Belki bu sözlerim fazla iyimser ve ütopik ama gerçekten rahatsızlık veriyor artık. Kötülüğe dair şeylerin bu kadar normalleşmesi ve bunun ilginç bir şekilde farkına bile varılmaması çok tuhaf. Umarım bir gün her şey normale döner.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz üzüldüğüm, anlamak istemediğim bir konu hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Artık etrafta olan kin, nefret, dalga, linç ve buna benzer şeylerden rahatsızlık duymaya başladım. Bildiğiniz üzere sosyal medya epey yaygınlaştı. Hâliyle insanları eskiye nazaran daha fazla gözlemleme imkanı bulduk. Herhangi bir X videosu izlediğimde ve yorumlara baktığımda sürekli nefret kusmalar, dalga geçmeler, aşağılamalar görüyorum. İnanın ki sayıları epey fazla. Zaten sorunlu bir toplumda yaşıyoruz. Bazı şeylerin kötülüğü, zincirleme olarak diğerlerine etki ediyor. Bu yüzden insanların mutsuz olmasını anlayabilirim. Fakat sizce de bir insan ne kadar kötü durumda olursa olsun, içinde bulunduğu kötü durumu kendisinin yaşaması, bunun hıncını başkasından çıkarmaması gerekmez mi? Etraf toksikliklerle, kötülüklerle zaten dolu. Bir kötülük fidanı da neden biz dikiyoruz? Neden üç günlük bir dünya için bu kadar kalp kırmaya devam ediyoruz? Bunların bir sonu olmayacak mı? Bazen yakalarına yapışıp "lütfen, yapmayın" demek istiyorum.

Belki bu sözlerim fazla iyimser ve ütopik ama gerçekten rahatsızlık veriyor artık. Kötülüğe dair şeylerin bu kadar normalleşmesi ve bunun ilginç bir şekilde farkına bile varılmaması çok tuhaf. Umarım bir gün her şey normale döner.

Hocam gerçekten aynı şeyi düşünüyorum insanlar emek veriyor ama onlar aşağlıyor dalga geçiyor ama tabii ki de mesela cinsiyet ayrımcılığı ırk din vb. ayrımcılıklar yapan kanallardan nefret ediyorum ve raporluyorum ama sonuç var mı? Yok. İş buraya kadar geldi gerçekleri söylemek gerekirse Türkiye gerçekten şu an berbat durumda ve sosyal medyaların kapanması gerek. Ancak sosyal medyalar kapanırsa insanlar isyan edecek daha kötü olacak. Bu yüzden kapatmıyorlar ve kapatmadıkları her dakika her zaman düşüyoruz.

Şımarıklar. Yeni dünya hep böyle. Hepsi şımarık. Utanmaz hepsi. Adam herhangi bir şey ile dalga geçiyor. ''Neden dalga geçiyorsun'' diye sorduğumda, ''napim'' diyor. Aha bu karşıma çıksa boğazlarım mesela. Instagram ve Tiktok şu ülkenin anasını ağlattı. İnsanlar mal olmuş. Aptal, beyinsiz, salak ne istersen. Hepsi var. Soykırım bi' çözüm ama bakalım.

Kendi kusurlarıyla yüzleşmekten korkan insan denen varlığın, başkalarında kusur arayarak kendi kusurlarından kaçabileceğine kendini inandırması. Nefret etmenin kolay, empati duymanın zor olduğu gerçeği de var tabii. Çoğunluk nefret yanlısı olunca, kendini çoğunluğun içinde güvende hissetme duygusunu da eklemeden olmaz. Ben bunun bir sonunun olabileceğine inanmayı bırakalı çok oldu, umarım yanılıyorumdur. :)

Son düzenleme:
Şımarıklar. Yeni dünya hep böyle. Hepsi şımarık. Utanmaz hepsi. Adam herhangi bir şey ile dalga geçiyor. "neden dalga geçiyorsun" diye sorduğumda, "napim" diyor. Aha bu karşıma çıksa boğazlarım mesela. Instagram ve TikTok şu ülkenin anasını ağlattı. İnsanlar mal olmuş. Aptal, beyinsiz, salak ne istersen. Hepsi var. Soykırım bi' çözüm ama bakalım.

Yeni nesili suçlamayın bence sonuçta anne babanın çocuklarını nasıl yetiştirdiğine bağlı bir konu ayrıca korkmuyorlar bunları siber polise şikayette bulunmak gerekir akıllanmaları için o yüzden Z kuşağıyla falan alakası yok. Ama evet tek bildikleri şey ab ve napim.

Bence en iyisi belirli bir yaşa kadar sosyal medya kullanılmasının yasaklanması.

Yeni nesili suçlamayın bence sonuçta anne babanın çocuklarını nasıl yetiştirdiğine bağlı bir konu ayrıca korkmuyorlar bunları siber polise şikayette bulunmak gerekir akıllanmaları için o yüzden Z kuşağıyla falan alakası yok. Ama evet tek bildikleri şey ab ve napim.
Yeni nesili suçlamadım. Şu 2020 yılından itibaren insanlar geri zekalı oldu. Her yaş grubu olabilir.
Fakat özellikle 6-18 yaş arası tam mala bağladı. Şu sosyal medyada gördükleri her b*ka özenmeseler ne güzel olacak.

Egolarına yenik düşmüş iradesiz, 7/24 gergin, hayattan keyif almayı bilmeyen, kendinden farklı birini gördüğü an her tarafa saldıran ve çoğu cahil olan insanlardan dünyanın her ülkesinde bolca var. Etrafımızdaki çocuklara doğrusunu öğretmekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok maalesef.

Yeni nesili suçlamadım. Şu 2020 yılından itibaren insanlar geri zekalı oldu. Her yaş grubu olabilir.
Fakat özellikle 6-18 yaş arası tam mala bağladı. Şu sosyal medyada gördükleri her b*ka özenmeseler ne güzel olacak.

Evet oyunda çok küfür ediyorlar küfür neden ediyorsun diyorum sanane ya***m diyorlar gerçekten sıkıntılı bu ülke.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı