Kötü insanların yaşama hakkı var mıdır?

Tamam da her gördüğü yanmış ceset değil ki ayrıca dediğim gibi gizlenmek zor bir şey değil yani siz suçlunun bulunmasını da zorlaştırarak işi yokuşa sürersiniz. Bu kadar duygusal olmaya gerek yok.

Hocam verdiğiniz örnekteki gibi psikolojisi zaten bozuk olan insanı bir de katil edip daha da mı toplumdan ayıracaksınız?
Benim sevdiğim birisine zarar verseler ben zarar veren kişiye zarar verince toplumdan ayrılmam aksine içim soğur sonuçta sevdiğim kişiye zarar geldi kimse kendimden ve sevdiklerimden önemli değil.

Suçun kime yaradığına* bakmak .

Bilemiyorum, geçmişte yaşadıklarım beni etkileseydi eğer ben şu an hapiste ya da ölü azılı bir suçlu olurdum ama etkilemedi, herkes benim psikolojime sahip değil, örnek veriyorum hatta yaşanmış olay, komşumuzun kocasını tefeciler öldürüyor ve oğlu şu an suçlu değil ama olabilirdi de.

Pratikte mantıklı olan fikirlerinizin gerçek hayatta işe yaramayacağını anlatıyorum. Orada çalışan insan olduğunu varsayıyoruz.

Hocam verdiğiniz örnekteki gibi psikolojisi zaten bozuk olan insanı bir de katil edip daha da mı toplumdan ayıracaksınız?
Ben bu kişiyi katil olarak görmüyorum. Benim vicdanıma göre hayırlı bir iş yapmış oluyor, aynı zamanda içindeki öfkeyi de atıyor. Daha da ileri gidip bir şeyler yazmak isterdim yaşadığım ve gördüğüm şeylere dayanarak ama uygun olmaz.

Hocam biz burada suçlu olmayıpta suçlu gibi görünenler hakkında ölsün mü ölmesin mi demiyoruz. Gerçekten suçlu birisi var bu adam ölsün mü ölmesin mi onu tartışıyoruz.

Yaşama hakkı olup olmaması yaptığı kötülüğe bağlı. Benim kanaatimce zalime merhamet mazluma zulümdür. Her suçlu, suçu ister büyük olsun ister küçük muhakkak cezalandırılmalı.

Her ne sebepten olursa olsun katil oluyor burada etik değerlerini tartışacaksak sabaha kadar gideriz.

Benim sevdiğim birisine zarar verseler ben zarar veren kişiye zarar verince toplumdan ayrılmam aksine içim soğur sonuçta sevdiğim kişiye zarar geldi kimse kendimden ve sevdiklerimden önemli değil.

Söylediğiniz kadar kolay unutabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Ayrıca başa dönüyorum ama sorduğum soru burayı da kapsıyor, eğer öldürdüğün kişi suçsuz olsa yalvarışı gözünün önünden bir saniye bile gider miydi sence?

Anlamsız bir yorum. Dünyanın en düşük suç ve yolsuzluk oranlı ülkelerinden biri Singapur'da resmi anlamda idam var. Önemli olan idamın ne kadar pürüzsüz, yolsuzluktan, rüşvetten uzak ve gerçekten yerinde kullanılıp kullanılamayacağı.

Türkiye'de birini hak etmezken 60 yıl hapise atınca idamdan çok mu farklı oluyor sanki?

Hocam biz burada suçlu olmayıpta suçlu gibi görünenler hakkında ölsün mü ölmesin mi demiyoruz. Gerçekten suçlu birisi var bu adam ölsün mü ölmesin mi onu tartışıyoruz.

Ben de diyorum ki pratikte çok mantıklı olsa da aksi durumlarda nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…