Kötü insanların yaşama hakkı var mıdır?


Burası Orta Doğu ideal şartlarda uygulanan tek şey insan ticareti .
 
Bu konuda şundan bahsettim öldürülen kişinin suçsuz olması diye bir ihtimal yok kesin suçlu ise bu kişinin ölmesi sizce yanlış mı bundan bahsediyorum. Suçsuz ise öldürülmesi içime batar tabiki. Yeşil yol adlı filmse öyleydi suçsuz yere ölmüştü adam.
 
Neye gore kotu? Dunyadaki herkesin kabul ettigi bir ogreti var mi ki? Birisinin yere cop atmasi size kotu geldiyse, ona gore bir sakinca olmayabilir. Kotu insan kim?
 
Türkiye'de birini hak etmezken 60 yıl hapise atınca idamdan çok mu farklı oluyor sanki?
O adam 60 yıl boyunca kendini kanıtlama çabasına girerse en azından ölmeden önce toplum gerçekleri öğrenecek böylece ismindeki kara lekeden kurtulacak. Ama kafasını kesitiğin insanın ben suçsuzum demesini beklemiyorsundur umarım.
 
Ben de diyorum ki pratikte çok mantıklı olsa da aksi durumlarda nasıl telafi etmeyi düşünüyorsunuz?
Hocam 70-80 yıl hapis yiyen birisinin ölümden farkı nedir? Hayatı bitiyor adamın bu adam da haksız yere girmiş olsa kaybettiği zamanı nasıl geri vereceğiz. Mevcut sistemde değişiklik olmayacak teorik olarak.

Neye gore kotu? Dunyadaki herkesin kabul ettigi bir ogreti var mi ki? Birisinin yere cop atmasi size kotu geldiyse, ona gore bir sakinca olmayabilir. Kotu insan kim?
Tecavüzcüler ve hakısz yere insan öldürenler diyelim illa örnek gerekirse.
 
Burası Orta Doğu ideal şartlarda uygulanan tek şey insan ticareti .
Singapur'un da dibinde aşırı baskıcı Çin ile insanların hava kirliliğinden öldüğü Hindistan var. Bırakın bu coğrafya kafalarını. Coğrafya kaderdir diye diye ileri bir adım atmaktan korkar olmuş insanlar.
60 yıl boyunca hapisteki adam kendini aklamıyor zaten, yeni deliller aklıyor. Bilip bilmediğiniz şeylerden konuşmayın ya. Haksız yere idama mahkum edilen birine de toplum aynı, hatta daha sert bir tepki verir.

Zaten idam herkese yapılan değil ulu orta suçu belli, kamera kayıtları olan, kesinliğe erişmiş suçlara verilen cezalardır.
 
Coğrafya değil de toplum bilinci ve altyapıdan dolayı bu tarz söylemde bulundum.

Ya hocam ölmeden önce suçsuz olduğunu kabullendirmek var bi de suçsuz yere ölüp belki de asır sonrası suçsuz ilan edilmek var sizin vicdanınız ikincide daha rahat ediyorsa karışamam ama burada tartışıyoruz, hiçbirimiz uygulayacak değiliz bu kadar duygusal olup yükselmenin lüzumu yok.
 
Tecavüzcülere idam ödül olur, bunun yerine kısasa kısas uygulardım ben olsam, bulurdum bu işlerde yetenekli siyahi bir arkadaş buyur kardeşim bu mal senin... tecavüzcü bundan zevk alırsa o zaman kötü ama. B planı lazım bu iş için
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…