O zaman biraz paradoksta kalıyor konu Hitler'i kim öldürecek öldüren kişinin psikolojisi ne olacak.
Hulk da gerçek o zaman, böyle bir dünya maalesef mümkün değil.Tıpkı "dünyadaki tüm katilleri öldürürseniz hala bir katiliniz var olacak" sözü gibi, kimse Hitler'i öldürmeyecek böylece kimse Hitler olmayacak.
Tam olarak mümkün olmayan nedir? Hitler burada mecaz anlamda hocam.Hulk da gerçek o zaman, böyle bir dünya maalesef mümkün değil.
Bak şimdi benim yanlışımı söyle kızma diyorsun ancak böyle keskin cevaplar veriyorsun bilmemene rağmen durumu sonra neden kızıyorsun diyorsun.Canım abim çok yanlış yerlere takılıyorsun. Birinin o idam edileni gözlemesi ve o sandalyeye elektrik vermesi gerekiyor yani o çığlıkları duyması gereken birileri var.
Hitler gibi bir adamı öldürmek yerine öldürme aletini eline vermeniz ona ödül olur. Yani o psikolojideki birinin zaten toplumda bulunması yanlış.
Sizce kötülük olmayan dünya mümkün mü? Teoride güzel ama bu uygulanabilir mi?Tam olarak mümkün olmayan nedir? Hitler burada mecaz anlamda hocam.
Hitler'i kötü niyetli insanlara örnek olarak gösterdiğinizi düşündüm yanlış mı düşündüm? Eğer öyleyse, kötü insanların olmadığı bir dünya mümkün değil onu demek istiyorum.Tam olarak mümkün olmayan nedir? Hitler burada mecaz anlamda hocam.
Bak şimdi benim yanlışımı söyle kızma diyorsun ancak böyle keskin cevaplar veriyorsun bilmemene rağmen durumu sonra neden kızıyorsun diyorsun.
Çığlık duyulmuyor bu tarz ölüm teknikleri anında uykuya daldırıyor bireyi. Bir cesede otopsi yapılması garip şeyler değil. Hatta ölecek kişinin onlarca belki yüzlerce insanı öldürmüş olabileceğini göz önünde bulundurursan hiçbir şey. Tıbbi anlamda ölmüş bir bireyi incelemek vb. şeyler tuhaf şeyler değildir. Zaten tuhaf olsa bütün cerrahi vb. ağır branşlardaki doktorların hepsi kafayı yerdi.
Hatta bazı insanlar öldüklerinde vücutları eğitim amaçlı kullanılsın diye bağışlamayı kabul ederler. Buna da tıbben kadavra denir. Garip şeyler değillerdir.
Sizce kötülük olmayan dünya mümkün mü? Teoride güzel ama bu uygulanabilir mi?
Hitler'i kötü niyetli insanlara örnek olarak gösterdiğinizi düşündüm yanlış mı düşündüm? Eğer öyleyse, kötü insanların olmadığı bir dünya mümkün değil onu demek istiyorum.
Agatha Christie'nin kitabında şöyle diyordu "Sizce birisine hayat veren birisi bu kişiyi öldürme hakkını kendinde bulur mu" bunu ters çevirirsek "Sizce birisinin hayat hakkını alan kişi yaşama hakkını kendinde bulur mu" bence bulamaz hayatı aldıysan hayatın gitsin mantığı var bende.Bir kişiyi öldüren kişiyi idam etmek mantıksız geliyor.
Agatha Christie'nin kitabında şöyle diyordu "Sizce birisine hayat veren birisi bu kişiyi öldürme hakkını kendinde bulur mu" bunu ters çevirirsek "Sizce birisinin hayat hakkını alan kişi yaşama hakkını kendinde bulur mu" bence bulamaz hayatı aldıysan hayatın gitsin mantığı var bende.
Dinler değil aslında hayat veren derken anneden bahsediyor kitapta. Ama konuyu isterseniz uzatmayalım farklı görüşlerimiz var anlaşılan. Sizinle sabaha kadar tartışıp bir sonuca varsak bile bu sonuç ne uygulamaya geçecek ne de sesimiz duyulacak. Tartıştığımız ile kalacağız. Sohbetiniz için teşekkür ederim fikirlerinizi belirttiğiniz içinde. Her ne kadar fikirlerimiz zıt olsa da.Konu dinlere kayıyor gibi hissettim. Ben yarattıysam ben yok ederim düşüncesi de pek mantıksız sayılmaz. Sorun zaten hayat alanın hayatını almak değil ki, bundan doğan sıkıntıları nasıl çözeceğiz?