Kötü Lisede Okumak ve Üniversite Planı

Onurkurklu

Hectopat
Yer
Bursa, TÜRKİYE
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben LGS sisteminin ilk girenlerindenim. Sınavda sözelden 1, fen bilimlerinden 3 yanlış çıkardım. Matematik'te ise 9 yanlış çıkardım. Bize görmediğimiz türden sorular sorulduğundan böyle kötü bir net yaptım. Şu an niteliksiz bir okuldayım iyi arkadaşlarım var fakat kötü insanlar da var ve okul bildiğiniz kötü yani. Normalde hep dersleri iyi olan denemelerde ful çıkarmış eski teog sorularını çözerken maksimum 3 yanlışım çıkardı. Bazen iyi liseye giden insanları görüyorum ve moralim çok bozuluyor. Bursa Anadolu Lisesi hayalimdi ve her önünden geçtiğimde çok üzülüyorum. Eğer çalışmamış birisi olsam diyeceğim hiç hak etmedim fakat çalıştım ve hak ettim fakat hocalarımızın Matematik'te güzel ders anlatmamasından dolayı bocalladım. Acaba bu hep böyle devam edecek mi? Ben her gördüğüm de özenip duygulanacak mıyım ya da önünden geçerken kendimi orada hayal edip belki olabilirdim be mi diyeceğim? Çevremde ki insanlar kolay teog sınavlarında iyi şeyler yaparak hava atıyorlar. Ben o sınavlara girmiş olsaydım çok iyi yerlere gideceğimden eminim. Şu an okuduğum okul iyi denmez ve iyi üniversite kazanmam bu okuldan zor. Sanırım hiç o okuldaki öğrenciler gibi lise anım olmayacak ve mutsuz bir şekilde liseyi bitireceğim. Neden öğrenciler nitelikli ve niteliksiz olarak ayrılıyor fakat hak edenlerin bile çoğu niteliksizde oluyor. Bu durumdan ben nasıl iyi bir şey bulabilirim ve nasıl üzülmeyi bırakırım?

Neden öğrenciler nitelikli ve niteliksiz olarak ayrılıyor fakat hak edenlerin bile çoğu niteliksizde oluyor?
Bunu diyorsanız aynı şeyi üniversite sınavı için de diyeceksiniz. O istediğiniz liseye gitseydiniz de diyecektiniz. Adamlar ne yapsın? Herkesi istediği yere yollayacağız mı desinler?
İlkokulda hocalarının gereken konuları öğretmediğini söylüyorsun. Lisede her şeyin güllük gülistanlık olacaktı sanıyorsun herhalde. O istediğin lisede bile öyle hocaların olacaktı. Ben 5 yıl liseye gittim. Sadece son yılımda fizik dersini anlatma yeteneği olan bir hoca girdi. O saatten sonra temel yokken ne yapabilirim ki?
Benzeri sana da olacaktı. Hayat herkese eşit ya da adil davranmaz. Bunu ne kadar çabuk öğrenirsen o kadar iyi.
Üzülmeyi nasıl bırakabilirsin. Boş ver, geç. Çünkü bu saatten sonra yapabileceğin en iyi şey üniversite sınavına çalışmak. Bu kadar dert ediyorsan otur adam akıllı 4 yıl çalış. 3 basamaklı sıralama almaman imkansız. Ama bunu yapmayacağını, üniversite sınavından sonra da gelip bu tip bir yazı yazacağını ikimiz de biliyoruz. Değil mi?

Bunu diyorsanız aynı şeyi üniversite sınavı için de diyeceksiniz. O istediğiniz liseye gitseydiniz de diyecektiniz. Adamlar ne yapsın? Herkesi istediği yere yollayacağız mı desinler?
İlkokulda hocalarının gereken konuları öğretmediğini söylüyorsun. Lisede her şeyin güllük gülistanlık olacaktı sanıyorsun herhalde. O istediğin lisede bile öyle hocaların olacaktı. Ben 5 yıl liseye gittim. Sadece son yılımda fizik dersini anlatma yeteneği olan bir hoca girdi. O saatten sonra temel yokken ne yapabilirim ki?
Benzeri sana da olacaktı. Hayat herkese eşit ya da adil davranmaz. Bunu ne kadar çabuk öğrenirsen o kadar iyi.
Üzülmeyi nasıl bırakabilirsin. Boş ver, geç. Çünkü bu saatten sonra yapabileceğin en iyi şey üniversite sınavına çalışmak. Bu kadar dert ediyorsan otur adam akıllı 4 yıl çalış. 3 basamaklı sıralama almaman imkansız. Ama bunu yapmayacağını, üniversite sınavından sonra da gelip bu tip bir yazı yazacağını ikimiz de biliyoruz. Değil mi?
Şuan 10 sınıfım. 9. Sınıfta ortalamam 90. Elimden geldiğince çalışıyorum ve farkındayım yani çalışmadan gelip yazmam. Zaten şu lise sınavına da çalışmasaydım umrumda olmazdı. Ablam kötü liseden 6 bine girdi ben de onun gibi yapabilirim bence. Önemli olan çalışmak. Benim kafama taktığım çalışmak değil daha çok ortam. Bu okulda ki ortam çok berbat. Beni rahatsız eden buydu. Yoksa kendimi kandırıp ben bu liseyi hak ediyorum diyicek biri değilim. Öğretmenlerim malesef öğretmedi. Eğer o sınava bakmışsanız ve müfredata bakmışsanız arasında fark olduğunu anlarsınız. Fakat yapanlar yaptı ona birşey diyemem. Çalışacağımdan eminim. Kendimi kandırıp sistem çok kötü diğe dolaşmam merak etme :)

Ben fen lisesine gitmiştim arkadaşlarıma göre eğitim çok kaliteliydi bana göre vasattı, 10 yıl oldu bitireli çok pişmanım keşke başka bir anadolu lisesine gitmiş olsaydım. Olay bende ve sende bitiyor sen mutsuz veya pişman olmak istiyorsan kimse sana bişey yapamaz.
Benim tavsiyem elindekilerle mutlu olmaya çalış. Okulunun üniversite sınavını kazanmanla abartısız söylüyorum maximum %20 farkı vardır. Olay tamamen sende bitiyor düz lisede bile okusan en yüksek bölümü kazanma şansın senin azmine bağlı üzülmene gerek yok.

Ben fen lisesine gitmiştim arkadaşlarıma göre eğitim çok kaliteliydi bana göre vasattı, 10 yıl oldu bitireli çok pişmanım keşke başka bir anadolu lisesine gitmiş olsaydım. Olay bende ve sende bitiyor sen mutsuz veya pişman olmak istiyorsan kimse sana bişey yapamaz.
Benim tavsiyem elindekilerle mutlu olmaya çalış. Okulunun üniversite sınavını kazanmanla abartısız söylüyorum maximum %20 farkı vardır. Olay tamamen sende bitiyor düz lisede bile okusan en yüksek bölümü kazanma şansın senin azmine bağlı üzülmene gerek yok.
Ben zaten okula çok üzülmüyorum. Sıkıntı okulda ki çoğu insanların hedefi yok ve beni aşağı çekiyorlar. Dediğin gibi olay bende bitiyor ama insan o liselerde ki güzel, seviyeli ve eğlenceli arkadaşlıkları görünce üzülmüyor da değil. Ama nabalım üniversite sınavına çalışmam lazım. Ben de onlar da aynı soruları görüyorlar. Dershaneye giderek okuldaki açığımı kapatabilirim. Yorumun için teşekkür ederim

Ben zaten okula çok üzülmüyorum. Sıkıntı okulda ki çoğu insanların hedefi yok ve beni aşağı çekiyorlar. Dediğin gibi olay bende bitiyor ama insan o liselerde ki güzel, seviyeli ve eğlenceli arkadaşlıkları görünce üzülmüyor da değil. Ama nabalım üniversite sınavına çalışmam lazım. Ben de onlar da aynı soruları görüyorlar. Dershaneye giderek okuldaki açığımı kapatabilirim. Yorumun için teşekkür ederim

Ben şu an 8.sınıfım ve çevremde aşırı matematiği olan insanlar var, onları gördükçe elimde olmadan kıskanıyorum ve yani şey diyorum, çalışmıyor da değilim çalışıyorum çalışıyorum ama neden onlar gibi olamıyorum? Sözelim genelde hep Full oluyor fenden en fazla 2 hadi maksimum olsun 4 yanlış yapıyorum ama matematige gelince her şey bitiyor. Çalışmasam hadi neyse çalışmadıgımdandır diyorum ama çalışıyorum nitelikli liseye gidebilirim diye inanıyorum ama bilmiyorum gerçekten güzel liseye gitmek istiyorum. Özel okul desen para yok. Var da babam bizim harcamamıza izin vermiyor saklıyor paramız yok falan diyor ama var, istedigimiz zaman verir parayı kendi işleri için çıkarır en az 50 bin lira bize gelince paramız yok oluyor. Hem bunun stresiyle hem de niteliksiz liseye gitme stresiyle uğraşıyorum artık yeter gerçekten ne yapalım çalışıyoruz işte. Bazen bencil insanmışım gibi hissediyorum o kadar muhtaç insan var diye düşünüyorum ama varken neden harcamıyoruz ki taasarruf da değil bu cimrilik başka bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı