Kötü Liseye gidilirse ne olur?

Arkadaşlar lise sınavına gireceğim çok korkuyorum. Kötü liseye gidersem Üniversite okuyamayacağım diye. Kötü lise de meslek sahibi olamaz mıyım? Yardım edin lütfen.
Kötü lise demek kötü okul demek değildir. Eksi noktaları arkadaş ortamın seni etkileyebilir. Dersleri takmayabilirsin. Çünkü herkes kötü olacak ve üzüm üzüme baka baka kararıcak.

Hocam meslek liselerini neden bu kadar kötülüyorsunuz?

Çünkü kötü.

Soruya gelecek olursak.
Kötü bir lise kötü bir eğitim demek kötü bir eğitim kötü bir üniversite demek kötü bir üniversite kötü bir meslek demek kötü bir meslekte sürünmek demek.
Not: Annem babam öğretmen bir şeyler kaptım bende.

Lise sınavında dönem notları etki etmiyor, üniversiteye girerken lise dönem notları etki ediyor.
Yerel yerleştirmede okullar kendilerine taban puanlar belirliyor. Benim okulumun taban diploma puanı 87. Diploma puanı 87'nin altında olan bir öğrenci okulumuza giremiyor. Ben LGS sınavıyla yerleşemeyip, yerel yerleştirmeyle yerleşme durumu hakkında etki eder dedim. Evet LGS sınavında dönem notları etki etmiyor.
Pek "de" kapamamış gibisin.
Bu işler öğrencide başlar, öğrencide biter. Meslek lisesinden tıp kazanan öğrenci de var, çok büyük liselerden mezuna bırakan da var. Ben güzel liseye yerleştim kurtuldum kafasına girerseniz, üniversite sınavında çok üzülürsünüz.

Herkes bilir lise tüm hayatını etkilemez ama kötü bir liseye gidersen öğretmenlerin hevesi olmaz. Zaten bunlar öğrenmez der hayatının büyük çok kısmını etkiler ama eğer kötü bir liseye gittikten sonra çok çalışırsan çok iyi üniversiteler kazanabilirsin. Sana tavsiyem şuan çalış ki sonra keşke deme.

Çünkü kötü.

Soruya gelecek olursak.
Kötü bir lise kötü bir eğitim demek kötü bir eğitim kötü bir üniversite demek kötü bir üniversite kötü bir meslek demek kötü bir meslekte sürünmek demek.

En iyi öğretmen annen ve baban kardeşim. Ve sana gelecek olursak. Biz senin gibileri okulun önünde keleş ile beklemiyoruz. Çakal gibi çakıyla gezmiyoruz. Ve tüm Anadolu liselerinin hepsi iyi mi? Sana cevap verim mi bende? Değil. Şimdi sen gidip en kötü meslek lisesini en iyi Anadolu lisesi ile karşılaştırırsan hata edersin. Hem meslek okuyan biri dalına göre her yerde işe girebilir. Bu da bir gerçek. Ama sen bu düşüncede kalmaya devam et. Saçma bir düşünce.

En iyi öğretmen annen ve baban kardeşim. Ve sana gelecek olursak. Biz senin gibileri okulun önünde keleş ile beklemiyoruz. Çakal gibi çakıyla gezmiyoruz. Ve tüm Anadolu liselerinin hepsi iyi mi? Sana cevap verim mi bende? Değil. Şimdi sen gidip en kötü meslek lisesini en iyi Anadolu lisesi ile karşılaştırırsan hata edersin. Hem meslek okuyan biri dalıns göre her yerde işe girebilir. Bu da bir gerçek. Ama sen bu düşüncede kalmaya devam et. Saçma bir düşünce.

İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var şu anda Anadolu lisesinden mezun olup iyi bir üziversiteye gidip oradan iyi yerlere gelen insanlar var mı birkaç tane gösterin ayrıca size ve şahsiyetinize bir şey söylemedim sizde ilerleyen zamanlarda iyi yerlere gelebilirsiniz size bağlı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı