Kötü Optimizasyon Nedir?

Cyberpunk 2077, 2060'lı sistemimde bile düzgün oynayamadığım oyun, hatta şu ana kadar çıkan büyük yapımların arasında en berbat optimizasyona sahip oyunlardan biri olabilir.
 
Portalın RTX'inin çıkması optimizasyonunu kötü yapmalarından daha saçma bence, yılların efsanesine neden böyle bir update getirdiler hiçbir fikrim yok.
NVIDIA, nereden bi' pay koparalım diye araştırırken, en çok sevilen oyunlardan birisinin Portal olduğunu görünce, bi' gram optimize etmeden ve yüksek çözünürlüklü dokular kullanarak oyunu çıkardı, resmen ekran kartları ve kullanıcılarına hakaret bu oyun. Tamam, ekran kartları da günümüzün gelişen oyun grafikleri için yeterli değil ama piyasa böyle işte, insanların tepki göstermesi normal bir şey.
 
Oyuna tonla şey ekleyeceğiz diye bir gram optimizasyon yapmıyorlar, böyle grafiklere sahip bir oyunun bu kadar sistem istemesi çok saçma.
Rus developper ve Unity Engine birleşince bazen çalışması bile mucize gibi geliyor bana.

Grafik olarak o kadar kötü değil aslında ama gerçekten şu hayatta gördüğüm en kötü memory leak ve işlemci problemini bu oyunda yaşadım. 4090, 7950X var Streets haritasında hala 75 FPS görüyor şaka gibi.
 
Cyberpunk 2077 kurbanı oldu bu optimizasyon meselesinin.

Hem optimizasyon meselesinin, hem de oyundaki fixlenmeyen bugların kurbanı oldu. Geçtiğimiz indirimde insanlar "oyun düzeldi, buglar fixlendi" dediği için bir şans vereyim dedim, 15. dakikada karakterler ara sahnede mevlana gibi kolları açmış dolanıyorlardı direkt alt+F4 attım. :D
 

Geri
Yukarı