Kötü ruhlu olmak

• Konuyu başlatan Hasan Tanrıverdi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.742
H

Hasan Tanrıverdi

Ziyaretçi
Benim sorunum 6 yaşından beri devam ediyor sorunum şu ki örneğin; eve yeni bir koltuk alındı o koltuğu delmek istiyorum. Örneğin kedime zarar vermek istiyorum tabii ki yapmam da içimden bir his öyle diyor ya da bu gün anneannem gözüne mercek taktırmıştı onun gözüne zarar vermek geldi içimden böyle yaşamak gerçekten çok zor. Ben küçükken anneannem çok şişmandı onunla içimden hep şişman olduğunu kötülerdim ama bunu istemiyorum içimdeki bu kötü hisi nasıl yok ederim bu gerçekten çok kötü ve acınası bir durum psikoloğa da gidemiyorum tek siz bana yardım edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojik değil yetiştirilme farklarından dolayı olabilir.
İnsan huyu insandan insana değişkendir. Kusura bakma kral ama seni küçükken çok şımartılmış olabilirsin.Bu yaptıkların küçükken normal karşılanabilir fakat artık büyüdüğün için böyle şeyler yapamayacağını ve artık bu yaşlarda tolerans gösterilmeyecek davranışlar olduğu için kendini kısıtlıyorsun ama sürekli içten içe o düşünceler seni sarıyor.

Witcher 3 oynayanlar bilir Skellige beylerinden birisine "Hym" denen bir yaratık musallat olmuştu.
Adam sürekli kendine zarar vermeye çalışıyordu falan. Bu o tarz da bir şey olabilir tabii ki öyle uhrevi ve ruhani bakmamak lazım olaylara fakat güzel Anadolu'muzda olaylar bunlara yorulur.

Bizim yörelerde şamanik tedavi usulleri var fakat sana abartı gelir. Psikologlar da sadece üç beş cümleyle testle rehabilite etmeye çalışır. Yetiştirilirken üç beş uyarının, dayağın cidden büyük etkisi var böyle durumlarda ama iş işten geçmiş, sağlık olsun.

Ailenle beraber psikoloğa git. Psikoloğa gitmek deli olduğunu göstermez. Bu sorunu ancak o çözebilir biz ne desek yalan.
Psikolağa gidince ailemin bana bakış açısı değişir o yüzden.
Psikolojik değil yetiştirilme farklarından dolayı olabilir.
İnsan huyu insandan insana değişkendir. Kusura bakma kral ama seni küçükken çok şımartılmış olabilirsin.Bu yaptıkların küçükken normal karşılanabilir fakat artık büyüdüğün için böyle şeyler yapamayacağını ve artık bu yaşlarda tolerans gösterilmeyecek davranışlar olduğu için kendini kısıtlıyorsun ama sürekli içten içe o düşünceler seni sarıyor.

Witcher 3 oynayanlar bilir Skellige beylerinden birisine "Hym" denen bir yaratık musallat olmuştu.
Adam sürekli kendine zarar vermeye çalışıyordu falan. Bu o tarz da bir şey olabilir tabii ki öyle uhrevi ve ruhani bakmamak lazım olaylara fakat güzel Anadolu'muzda olaylar bunlara yorulur.

Bizim yörelerde şamanik tedavi usulleri var fakat sana abartı gelir. Psikologlar da sadece üç beş cümleyle testle rehabilite etmeye çalışır. Yetiştirilirken üç beş uyarının, dayağın cidden büyük etkisi var böyle durumlarda ama iş işten geçmiş, sağlık olsun.
Haklısın aslında tüm sülalede tek çocuk olunca küçükken biraz şımartılıyoruz. Bunla alakalı olabilir

Psikolağa gidince ailemin bana bakış açısı değişir o yüzden.

Haklısın aslında tüm sülalede tek çocuk olunca küçükken biraz şımartılıyoruz. Bunla alakalı olabilir
Ailenin sana bakış açısı neden değişsin ki. Ailene durumu anlat onlar zaten farkındadır bazı şeylerin. Profesyonel yardım almazsan ileride daha kötü olabilir. Erkenden başlaman daha iyi olur.

İçinden bunların kötü olduğuna dair bir his mevcutsa ki bu konuyu açtığına göre mevcut bu hislerinin üstesinden gelmelisin.

Yaptığın kötülüklerden ve kötü sözlerinden birilerinin çok üzülebileceği ve zarara girenin asıl sen olacağını düşün.

İyi şeylerle meşgul ol. Şiddet içerikli oyun oynuyorsan ve olumsuz türde diziler izliyorsan bırak. Dinlediğin sözlere, şarkılara; okuduğun kitaplara, yazılara ve örnek aldığın kimselere dikkat et. Hep iyilikten yana olmaya çalış.

Kendine güzel ve faydalı insanların iyiliğine olacak uğraşlar bul. Maneviyatını arttır ve ibadetlerini yapmıyorsan yapmaya başla, namazını kıl ve dinin güzel öğretilerini hayatına koy. İyiliği emredenlerden kötülükten uzak duran ve uzak tutanlardan ol.

İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

(Âl-i İmrân Suresi - 104. Ayet - Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Meali)

Kendine ve çevresine istemeyerek zarar vermek/vermeye çalışmak ciddi bir sorun. Burada vereceğimiz tavsiyeler hiçbir işinize yaramayacaktır. Sorunlarınızı yüz yüze görüştüğünüz, bağınızın iyi olduğu ve güvenilir kişilerle konuşmanız gerekli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı