Kötü üniversiteye gidip yatay geçiş mantıklı mı?

ElonMuskk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi Sosyaller.
Bu yıl sınava girdim ekonomi istiyorum ama sıralamam 300k civarı gelecekte belki 400k bu sırlamada dokuz eylül Eskişehir Osmangazi Üniversitesi falan geliyor. Sorum şu bu üniversitelere gidip 2.yılda yatay geçiş yalmak mantıklı mı? Marmara üniversitesine mesela. Yoksa mezuna mı kalayım?

Yatay geçiş olayında YKS puanının da etkisi var yani örneği şu şekilde vermem daha mantıklı olacaktır: Gidip 300 bin sıralamayla 10-15 binlik bir üniversiteye yatay geçiş yapmaya imkansız gözüyle bakılabilir. Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı herkes kötü üniversiteyi tercih eder ve yatay geçiş yapardı. Eğer istediğiniz üniversite gelmiyorsa mezuna bırakabilirsiniz.

Yatay geçiş biraz risk, @Park Müdürü Benson hocamın dediğine ek olarak yatay geçişlerde geçiş yapacağın üniversite ve bölüme belirli bir kontenjan açılır, yani o sene bölüme yatay geçişle 3-4 kişi alınır. Senden yüksek puanlılar başvuru yapar ve alınır, elin kolun bağlı istemediğin üniversitede okumaya devam edersin.

Dediğin üniversiteler kötü üniversiteler değiller Eskişehir'de okumak için uğraşan çok kişi var mükemmel bir şehir cidden aynı şekilde Dokuz Eylül de öyle.

Dediğin üniversiteler kötü üniversiteler değiller Eskişehir'de okumak için uğraşan çok kişi var mükemmel bir şehir cidden aynı şekilde dokuz eylül de öyle.

Yani bilmiyorum daha iyi üniversitelere gidecebilirim çünkü. Sanırım dediğim üniversitelerde okuyacağım.

Yatay geçiş yapıp istediği yere giden birkaç kişi tanıyorum, 1-2 dönem kaybetseler de daha iyi bölümlere geçebildiler. Yine de siz yatay geçiş yapamasanız da pişman olmayacağınız bir bölüm yazın derim çünkü iyi ortalama yapan kişilerin çoğunun yatay geçişi denediğini düşünüyorum. Kesin geçme şansınız yok yani.

Yatay geçiş yapıp istediği yere giden birkaç kişi tanıyorum, 1-2 dönem kaybetseler de daha iyi bölümlere geçebildiler. Yine de siz yatay geçiş yapamasanız da pişman olmayacağınız bir bölüm yazın derim çünkü iyi ortalama yapan kişilerin çoğunun yatay geçişi denediğini düşünüyorum. Kesin geçme şansınız yok yani.

Gittiğim üniversitelerde de mutlu olurum ayrıca ekonomi istiyorum zaten. Sadece denemek istiyorum yatay geçişi neden daha iyi üniversite olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı