Köy için internet önerisi

suzerain

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2018
Mesajlar
490
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar birkaç ay sonra köye taşınmayı düşünüyorum. Ankara'da olmasına rağmen internetten baktığımda bölgede altyapı bulamadım. Daha önce bir tanıdığımızla gittiğimizde Superbox getirmişti ve rahatlıkla kullanıyordu. Ancak aylık 1200 liraya varan fiyatları var ve sadece 15 Mbps. Başvuru yapsak fiber getirmezler sanırım ama bölgeye VDSL altyapısı getirirler mi? En mantıklı seçenek sizce hangisi olur? Nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Köy nüfusu ne kadar?
 

Superbox'a o kadar para vermektense Vodafone Redbox neredeyse yarı fiyatına Taşınabilir & Altyapısız İnternet ve Redbox Tarifeleri | Vodafone bir bakın derim.
 
Toplu bir şekilde köy istekde bulunursa altyapı çekebilirler onun dışında tek sizseniz Superbox'a mahkum olabilirsiniz. Emin değilim ama uydudan internet sağlayan firmalar var belki onlara bakabilirsiniz.

 
Uzaynet'te biraz ping sıkıntısı oluyor. Onun haricinde kullanılabilir.
 
Çok yok hocam toplasan 1000-1500 kişi anca vardır.

Çok mu ping oluyor hocam Online oyun oynatmayacak derecede mi?

Bir ara Kablonet kullanıyordum ping yapmıyordu altyapı gelince VDSL geçtim. Kablonet bakabilirsiniz. Superboxa kıyasla kat kat daha iyidir.
 
Bir ara Kablonet kullanıyordum ping yapmıyordu altyapı gelince VDSL geçtim. Kablonet bakabilirsiniz. Superboxa kıyasla kat kat daha iyidir.
Bir araştırayım hocam çok fazla seçenek var gibi görünüyor ama bir çoğu sorunlu kablonet herhangi bir altyapı gerektirmiyor değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…